Dark Mode On / Off

De bedwants rukt verder op

bedwants steeds vaker te zien

Hotels hebben gasten die overnachten maar daarnaast ook bedwantsen die een hotel op prijs stellen

Al eerder is enige aandacht besteed aan de bedwants. Uit een artikel in de Telegraaf blijkt dat deze bloedzuigende insecten steeds verder oprukken. De laatste drie jaar is hun aantal met 50 procent toegenomen. Met name hotels hebben naast de overnachtende gasten, ook de bloedzuigende bedwants als gast in huis. Wanneer éénmaal de slaap is ingetreden komt de bedwants tot leven.

De geur en de warmte van de mens heeft een grote aantrekkingskracht op de bedwants. De bedwants zuigt zich binnen 5 tot 12 minuten vol met bloed van de nietsvermoedende slaper. Gevolg is dat je de volgende morgen wakker wordt met een flinke huidirritatie, jeuk en aardig grote bulten op je lichaam. Volgens het Kenniscentrum Dierplagen zijn de bedwants moeilijk te bestrijden en is professionele hulp beslist noodzaak.

De bedwants verschanst zich graag in koffers en reistassen en verspreiding is zodoende onvermijdelijk.

Bron: Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.