Dark Mode On / Off

De Biesbosch

Biesbosch | Kanovaren of met de fluisterboot maar je kunt er ook heerlijk wandelen over het Griendmuseumpad (6 km.)

Nationaal Park De Biesbosch is een van de weinige zoetwatergetijdengebieden in Europa.

Het is een stelsel van kronkelige kreken en zompige wilgenbossen en bestaat eigenlijk uit drie gebieden, de Sliedrechtse Biesbosch in het noorden, de Dordtse Biesbosch in het westen en de Brabantse Biesbosch in het zuiden. Het nationaal park is in totaal 9000 hectare groot.

Eb en vloed hebben de Biesbosch gevormd en daarnaast heeft de mens zijn stempel gedrukt door wilgen te planten en te hakken, biezen en riet te snijden. Ook is er land ingepolderd.

In 1970 werd het Haringvliet afgesloten en daardoor verdween het grootste getijdenverschil in de Biesbosch. In 2005 ging het Haringvliet weer een stukje open en langzaam komt de Biesbosch weer in beweging.

In de Biesbosch valt van alles te doen o.a. kanovaren of met de fluisterboot maar je kunt er ook heerlijk wandelen over het Griendmuseumpad (6 km.). Dit pad kun je bereiken per voetveer vanaf Biesboschcentrum Dordrecht. Een bezoek aan het bezoekerscentrum is ook de moeite waard. En wie weet kom je op je tocht door de Biesbosch nog wel een bever tegen.