Dark Mode On / Off

De elektrische fiets helpt je om langer gezond te blijven

blijf gezonder met een elektrische fiets

Nederlanders fietsen steeds meer en dat komt vooral doordat steeds meer mensen een elektrische fiets hebben

De elektrische fiets of e-bike is de laatste jaren aan een enorme opmars bezig. Dat heeft ervoor gezorgd dat Nederlanders in de afgelopen jaren steeds meer zijn gaan fietsen. En dat is goed nieuws, want fietsen is gezond voor lichaam en geest.

Fietsen is gezond

Dat fietsen gezond is hebben veel onderzoeken al uitgewezen. Fietsen helpt onder meer met:
•    ontspannen: door te fietsen ontspan je, waardoor je lichaam schadelijke stoffen beter kan afbreken
•    schoonhouden van je bloedvaten: fietsen verbetert de afvoer van afvalstoffen en bevordert de flexibiliteit van je bloedvaten
•    vetverbranding: de fietsbeweging stimuleert je vetverbranding
•    voorkomen van diabetes type 2: door fietsen worden spieren geactiveerd, die daarmee voorkomen dat je teveel glucose in je bloed krijgt
•    je geestelijk gezond houden: fietsen helpt om het brein flexibel te houden. Niet alleen door het bewegen, maar ook doordat je na gaat denken over de route, sociaal bezig bent en buiten komt

De opmars van de elektrische fiets

Nederlanders fietsen steeds meer en dat komt vooral doordat steeds meer mensen een elektrische fiets hebben. Voordat de e-bike populair werd, legden Nederlanders gemiddeld minder dan 900 kilometer per jaar af, maar tegenwoordig fietsen we jaarlijks al meer dan 1.000 kilometer.

In 2015 werden er ruim een miljoen nieuwe fietsen in Nederland verkocht. Bijna één op de vier daarvan was een elektrische fiets. Met name onder vijftigplussers is de elektrische fiets razend populair. Dat is geen wonder, want een elektrische fiets geeft je de garantie dat je zonder problemen overal naar toe kunt gaan en weer terug kunt komen. Als je even geen zin of energie hebt om zelf te trappen, dan schakel je de trapondersteuning in.

Topkwaliteit elektrische fietsen van Kalkhoff

Als je op zoekt bent naar een echt goede elektrische fiets, ga dan voor een elektrische fiets van Kalkhoff. Dit Duitse merk maakt al jaren e-bikes van hoge kwaliteit.

Zo werd de Kalkhoff Pro Connect Impuls in 2015 door de Nederlandse fietsersbond als beste in zijn prijsklasse getest. De resultaten van de test vindt je hier.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen