Dark Mode On / Off

De fiets is vaak de oorzaak veel ongevallen

Fietser| Meer kans op ongeval

Fietser| Meer kans op ongeval

De fiets is vaak de oorzaak van ongevallen met ziekenhuisopname als gevolg. Per jaar zorgt het nog altijd voor de meeste ziekenhuisopnames. Fietsers hebben vaker ongelukken dan automobilisten maar overleven die ook vaker. Het aantal ongevallen met de fiets valt in het niet bij de statistieken in China, grootste fietsland ter wereld. Zo’n acht jaar geleden vielen daar maar liefst 35.000 doden bij fietsongelukken.

De veiligheid op de fiets zou met het dragen van een fietshelm behoorlijk toe nemen. In Amerika waar de meeste fietsers een helm opzetten vallen aanzienlijk minder slachtoffers.

Wel is het aantal fietsers in Amerika dan ook maar een kwart van het Chinese.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen