Dark Mode On / Off

De groene theeplantages van Sri Lanka

Een rondreis door Sri Lanka? Dit mag je niet missen!

Ben jij van plan binnenkort een rondreis door Sri Lanka te maken? Een goede keuze, want Sri Lanka is een prachtig eiland dat veel te bieden heeft. Je vindt hier onder meer idyllische stranden, oude tempels en prachtige natuur. De onderstaande 5 plekken mag je zeker niet missen tijdens een rondreis door Sri Lanka.

1. De ruïnes in Anuradhapura

Een van de mooiste plekken op Sri Lanka is de historische stad Anuradhapura met zijn ruïnes. Deze stad behoort inmiddels tot het UNESCO werelderfgoed en dat is niet zonder reden. Je vindt hier indrukwekkende ruïnes van vroeger, die heel goed bewaard zijn gebleven. De ruïnes zijn verspreid over de hele stad en worden jaarlijks door heel wat toeristen en pelgrims bezocht.

2. De leeuwenrots Sigiriya

Voor wie tijdens de rondreis door Sri Lanka een geweldig uitzicht wil hebben, is de leeuwenrots Sigiriya een aanrader. Ook deze rots staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Het is een rots van zo’n 200 meter hoog, die niet te missen is in het mooie landschap. Na een klim van zo’n 1,5 uur sta je bovenop de rots en het schitterende uitzicht is die beklimming zeker waard. Bovenop de berg heb je niet alleen een prachtig uitzicht op de omgeving, maar kun je ook onder meer de “wolkenmeisjes”, eeuwenoude fresco’s van vrouwen, bewonderen.

3 . Sri Dalada Maligawa

Tijdens een rondreis door Sri Lanka mag een uitgebreid bezoek aan Kandy, de hoofdstad van de centrale provincie, zeker niet ontbreken. In Kandy vind je onder meer veel prachtige tempels, waaronder de beroemde tandentempel Sri Dalada Maligawa. Hier begint elke dag om 18.30 uur een beroemde ceremonie, waarbij gelovigen offers neerleggen terwijl er muziek en tromgeluid te horen is. Vergeet zeker niet om iets eerder aanwezig te zijn, want ook een uitgebreid kijkje in de tempel zelf is de moeite meer dan waard.

4. De botanische tuin

Een van de mooiste plekken om te bezoeken als je in Kandy bent, is de Royal Botanical Garden Peradeniya. Dit is een schitterende botanische tuin die je zeker niet zal teleurstellen met al zijn pracht. Het schijnt zelfs een van de mooiste tuinen van Azië te zijn. Er zijn hier onder andere veel verschillende bomen, vruchten en dieren te vinden.

5. De zandstranden

Op Sri Lanka vind je de meest idyllische stranden met palmbomen en helderblauw water. Prachtig is bijvoorbeeld het kustplaatsje Tangalle, waar je vele verborgen stranden tegenkomt. Hier struikel je niet over de vele strandbedjes en badhanddoeken, maar kun je in alle rust ontspannen en van het prachtige uitzicht genieten.

Een rondreis door Sri Lanka, land van de groene theeplantages!

Daarnaast is er nog veel meer te zien in Sri Lanka. Kortom, een rondreis door Sri Lanka zal je zeker niet teleurstellen. Wist je trouwens dat Sri Lanka ook een van de grootste exporteurs van thee ter wereld is? De plantages zijn haast kenmerkend voor het landschap in Sri Lanka. Bezoek de groene theeplantages van Sri Lanka en laat je betoveren door alle natuurschoon dat hier te zien is. Wandel uitgebreid rond, neem je camera mee, maak kennis met de mensen en laat je vooral verrassen door de plantages en door alles wat dit land te bieden heeft.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen