Dark Mode On / Off
kerstboom al eeuwen een traditie

Kerstboom | Traditie al in gebruik sinds 16e eeuw.

Sinds de zestiende eeuw is de kerstboom in gebruik als kerstversiering. De traditie is waarschijnlijk begonnen in Duitsland (omgeving van Straatsburg, nu Frans).

De boom werd eerst als groene boom binnen gezet, pas later werd deze versierd met rode strikken. Vanaf begin 1800 werd de boom voorzien van kaarsen (vanwege het brandgevaar gebruiken we nu kunstlichtjes).

Tegenwoordig wordt de wijze waarop de boom wordt gedecoreerd vaak voorgeschreven door de heersende trends.

Kunstbomen zijn erg populair maar kunnen het niet winnen van de echte boom, de geur van een echte boom is niet te evenaren. De boom die het meest geurt is de Picea abies. Het nadeel van deze boom is dat de naalden snel afvallen.

Er zijn ook bomen die geen naalden verliezen o.a. de Abies procara Glauca (blauw), de Abies nordmanniana (Nordman). De bomen geuren jammer genoeg niet. De duurste soort is de Abies koreana (glanzend groen).

De boom staat het liefst op een koele plaats, leg onder de boom een stuk folie of een doek om de naalden op te vangen zodat niet je hele huis onder komt.

Bron: dutchflowerlink

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen