Dark Mode On / Off

Pigmentvlekken

Lichte huid is gevoeliger voor pigmentvlekken.

Met de jaren komen ook de pigmentvlekken (of ouderdomsvlekjes).

Pigmentvlekken onstaan door de zon, je krijgt er vooral op oudere leeftijd last van omdat je huid in de loop van de jaren aan veel meer zon is blootgesteld.

Iedereen kan pigmentvlekken krijgen, een lichte huid is er wel gevoeliger voor. Ook komt het vaker voor bij vrouwen dan bij mannen, dit heeft te maken met de hormoonhuishouding.

Wil je pigmentvlekken voorkomen gebruik dan een dagcrème met een hoge beschermingsfactor (min. SPF 15). Gebruik bij het zonnen een hoge beschermingsfactor, 50+.

Als je ze al hebt

Vind je ze lelijk en wil je ze onzichtbaar maken, gebruik dan een camouflagestift of crème. Als je er definitief vanaf wilt is er de mogelijkheid om ze bij de dermatoloog te laten behandelen (in sommige gevallen wordt dit door de zorgverzekeraar vergoed).

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.