Dark Mode On / Off

De Keukenhof populair bij mannen als dagje uit

mannen gaan ook graag naar de keukenhof

De Keukenhof | Keukenhof heeft de voorkeur van mannen.

Het dagje uit van de mannen gaat bij voorkeur naar De Keukenhof. De keus voor een dagje uit van vrouwen valt eerder op het Oerol Festival, PinkPop, Festival Mundial en de parken Toverland en Sprookjeswonderland. Welk van deze uitjes blijft altijd een moeilijke keus. Afwisseling, kleurrijkheid, muziek en ‘leuk met de kinderen’ strijden om voorrang.

Hoewel vaak wordt aangenomen dat vrouwen graag een dagje gaan shoppen komt dat opvallend genoeg niet in het rijtje voor. Vrouwen gaan vaker een dagje uit met de (klein) kinderen en met een vriend(in) dan met hun vaste partner. De man gaat er dan alleen op uit of met een goede vriend. De mannen geven wel aan dat ze vaak gewinkeld hebben maar dat is niet hun favoriete uitje. Ze gaan liever naar een museum.

Dit blijkt uit een onderzoek van eropuit.nl onder ruim 44.000 Nederlanders. Zij deden mee aan de Nationale Uitjestest in 2008.

Vrouwen en uitgaan, dat gaat goed samen. De vrouw die er op uit trekt vermaakt zich prima en verveelt zich zeker niet.

Pretparken

Opvallend was dat de festivals vooral bij vrouwen aan top stonden. In hun top 5 stonden Oerol (1e), Pinkpop (3e) en Festival Mundial (5e). Ook stonden er drie pretparken in de top 10.

Opvallend is dat Sprookjeswonderland in Enkhuizen overal op plaats drie eindigde en Toverland in Sevenum op vier. Ruim voor bijvoorbeeld de favoriete Efteling (8e). Moeders met kinderen vinden Toverland bij uitstek geschikt voor een dagje uit.

Humor

Een uitje, daar zien vrouwen de lol wel van in, ze raken er vaak niet over uitgepraat. Maar dat is heel anders als ze met collega’s een uitstapje maken, of met de ouders, dan vervelen ze zich nogal snel.

Mannen zijn de stille genieters, want veel praten ze niet als ze ‘uit’ zijn. En voor ouderen geldt dat er nogal veel pijnlijke stiltes vallen met hun reisgenoten. Ruzie komt ook voor als we gezellig uitgaan, de Zeeuwen staan wat dat betreft op nummer één

De Favoriete top 10 voor een dagje uit:

  • Oerol
  • Pinkpop
  • Sprookjeswonderland
  • Toverland
  • Drents Museum
  • Kröller-Müller
  • Festival Mundial
  • Efteling
  • Strand Zandvoort
  • Noordwijk aan Zee

Bron: Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen