Dark Mode On / Off

De Koninklijke wandelroute wordt geopend

fietsprovincie is Gelderland.

Schitterende wandeling ‘de Koninklijke Weg’ mag niemand onthouden worden

Op vrijdag 4 april werd de Koninklijke Weg, een 170 km lange wandelroute, feestelijk geopend. Deze schitterende wandeling mag niemand onthouden worden. Ook mensen met een visuele beperking niet! Daarom hebben Stichting Oogfonds Nederland, Rabobank Foundation, Rabobank Apeldoorn en omgeving, Visio Het Loo Erf en Stichting I-Cane de handen ineen geslagen. Vijf organisaties werken samen aan één overeenkomstig doel: de wandelroute toegankelijk maken voor blinde en slechtziende wandelaars.

Na een zesdaagse wandeling vanaf paleis Noordeinde in Den Haag zal aanstaande vrijdag een groep wandelaars arriveren bij paleis Het Loo in Apeldoorn. Zij zijn de eerste gebruikers van de Koninklijke Weg, een wandelroute aangelegd op initiatief van de Koninklijke Nederlandse Bond voor Lichamelijke Opvoeding-Wandelsportorganisatie Nederland (KNBLO-NL). Voor visueel beperkten kent een wandeling in de vrije natuur vaak veel hindernissen. Met het toegankelijk maken van deze wandelpaden, kunnen mensen met een visuele beperking ook volop genieten van een wandeling in de natuur.

Om de Koninklijke Weg voor elke visueel beperkte wandelaar toegankelijk te maken, zijn Stichting Oogfonds Nederland, Rabobank Foundation, Rabobank Apeldoorn en omgeving, Visio Het Loo Erf en Stichting I-Cane een unieke samenwerking aangegaan. Door de krachten te bundelen kunnen in de toekomst verschillende producten en diensten ontwikkeld worden om de toegankelijkheid van de route voor blinden en slechtzienden te bevorderen.

Visio Het Loo Erf zal wandelbegeleiders trainen in het begeleiden van visueel beperkte wandelaars. Zo zal de begeleiding van visueel beperkten optimaal verlopen. Het trainen van de begeleiders wordt mogelijk gemaakt door de Rabobank Foundation. Stichting Oogfonds Nederland zal zorg dragen voor informatie over de route en de omgeving in aangepaste leesvormen, zoals braille. Het gebruik van de innovatieve I-Cane (de intelligente geleidestok) zal in de toekomst wellicht een grote rol kunnen spelen bij de zelfredzaamheid van visueel beperkte mensen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen