Dark Mode On / Off

De kou buiten, het geld in de knip

De kou buiten, het geld in de knip

Koude dagen en toch energie besparen..

Je draagt je steentje bij aan het milieu en gaat er financieel op vooruit als je onderstaande tips van Milieu Centraal ter harte neemt.

Zet de thermostaat overdag één graad lager, je bespaart zo gemiddeld 7 procent op je energiegebruik voor verwarming.

Zet de thermostaat op de vorstvrij stand als je op vakantie gaat.

Zet de kamertemperatuur één uur voor vertrek of voor het slapen gaan 5 tot zeven graden lager, mits het niet vriest. De verwarming uitzetten bepaart meer, maar dan kan het huis te vochtig worden. Het is een fabeltje dat de nachttemperatuur niet te laag mag worden omdat het dan ‘s ochtends extra veel energie zou kosten om het huis weer op te warmen.

In huizen die gebouwd zijn na 1994, kan het efficiënter zijn om het huis ‘s nachts op dezelfde temperatuur te houden dan om het huis ‘s ochtends weer warm te stoken.

Laat de verwarming niet aan staan als je voor langere tijd de kamer verlaat.

Langer dan vijf dagen van huis? Doe de waakvlam uit (moderne ketels hebben geen waakvlam maar elektronische ontsteking, die hoeft niet uit).

Een goedwerkende CV-ketel gebruikt minder energie. Laat de ketel daarom eens per jaar goed nakijken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen