Dark Mode On / Off

Tuin ook in november bijhouden

Tuin ook in november bijhouden

Geef de tuin ook in de winter een fleurig aanzien.

De tuin vraagt ook in de koudere maanden om enig onderhoud en op een droge dag kun je mooi een nieuw terras of voetpad aanleggen. Gevallen bladeren op het gazon moet je opruimen anders krijg je gele plekken in het gras. Heb je ook hogere grassoorten in de tuin staan bind deze dan bij elkaar zodat ze niet kapot kunnen waaien.

De tuin kun je ook in deze maanden een heel fleurig aanzien geven door het planten van winterviooltjes, herfstasters of winterjasmijn. De vaste planten moeten beschermd worden tegen vorst, hiervoor kun je de bladeren goed gebruiken in combinatie met compost. De planten die echt niet tegen vorst kunnen zet je tijdig op een vorstvrije plek.

Heesters en bomen kunnen gesnoeid worden zolang het nog niet vriest. Heb je een vijver met vissen in de tuin wees er dan op verdacht dat deze in de vorstperiode niet dichtvriest en dat het vijverwater mooi schoon blijft. Haal ook hier het gevallen blad eruit.

Het is de ideale tijd om klusjes op te knappen in de tuin, de schutting verstevigen, het tuinhuis of berging op orde brengen en niet vergeten om tijdig de nestkastjes op te hangen en de buitenkraan alvast af te sluiten. Kijk je tegen een kale schutting of muur aan? Hang hier een grote tuinposter op. Je zult zien dat dit de tuin helemaal tot leven brengt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen