Dark Mode On / Off

Als uw haar maar goed zit!

Als uw haar maar goed zit!

Gezond haar | Een tekort maar ook teveel aan vitamines kan haarproblemen geven.

Uw kapsel is de omlijsting van uw gezicht. Met gezond haar en een mooie coupe voelen we ons beter. We besteden er dan ook de nodige aandacht aan en laten ons graag verwennen bij de kapper. Helaas is niet iedereen gezegend met een volle bos glanzend haar. Gelukkig zijn er wel mogelijkheden om u te helpen uw haar zo gezond mogelijk te houden!

Haarproblemen

Gezond haar glanst en heeft volume. Een aantal factoren kunnen echter de kwaliteit van het haar verminderen. Veelvoorkomende klachten zijn dofheid, slapheid en uitval van het haar. Haarproblemen kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals verkeerde behandeling van het haar, stress, vermoeidheid, slechte voedingsgewoonten of invloeden van buitenaf. Haaruitval kan ook veroorzaakt worden door ziekte of een bijwerking zijn van medicijnen.

Haarverzorging

Er zijn verschillende haartypes en elk type vraagt om een andere behandeling. Gebruik daarom producten die bij uw haar passen en spring voorzichtig om met uw haar. Föhn uw haar niet op de heetste stand en pas op met het gebruik van een stijl- of krultang. Blootstelling aan hitte kan uw haar namelijk droog en dof maken. Borstel uw haar alleen wanneer het droog is, want nat haar breekt sneller af.

Leefstijl & haar

Dagelijks heeft uw haar veel te verduren. Kou en wind drogen het haar uit. Stress en slaaptekort kunnen haaruitval veroorzaken. In de zomer kunnen zon, zeewater en chloor uw haar nog eens extra belasten. U kunt uw haar beschermen door het dragen van een muts of zonnehoed. Verder hebben ontspanning en rust een positieve invloed op uw haar.

Voeding & haar

Wat u misschien niet wist, is dat uw voeding ook bepalend is voor de conditie van uw haar. Een haar groeit vanuit een haarzakje in de huid. Om het haar goed te laten groeien heeft het haarzakje voedingstoffen nodig, zoals eiwitten, vocht, vitamines en mineralen. Deze stoffen komen het lichaam binnen via uw voeding. Vitamines in shampoos hebben dan ook geen effect, want die kunnen de haarzakjes niet binnendringen. Een gezonde voeding is dus van groot belang voor gezond haar.

Vitamine B voor gezond haar

Zowel een tekort als een teveel aan vitamines kan haarproblemen geven. B vitamines spelen de belangrijkste rol. Van vitamine B8 en vitamine B5 bekend dat een tekort kan leiden tot haaruitval. Met het Fit for Me vitamine B complex kunt u dit tekort aanvullen. Daarmee kunt u helpen uw haar gezond te houden. Tevens zorgen B vitamines voor meer energie en gezonde huid en nagels!

Meer info op de website www.fitforme.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen