Dark Mode On / Off

De tuin, een paradijs voor dieren

De tuin, een paradijs voor dieren

De tuin | Niet teveel opruimen want dieren zijn er gek op.

Met name in de steden krijgen vogels, vlinders en andere dieren zoals de egel en de kikkers het steeds moeilijker om nog een plekje voor hun zelf te vinden. Je kunt ze helpen door de tuin niet al teveel op te ruimen. Vogels komen ook wel graag een boom tegen voor het uitzicht en om in te schuilen. Voorbeelden daarvan zijn de lijsterbes, els, berk of een appelboom.

Gebruik als afscheiding geen tuinschuttingen maar kies voor een mooie haag zoals een taxus, haagbeuk, liguster of hondsroos. Hier kunnen ze ook lekker in nestelen. Heb je al éénmaal een schutting of tuinmuur laat deze dan begroeien met wilde kamperfoelie of vuurdoorn.

Ook zijn ze dol op struiken, liefst met vruchten en stekels. De bottelroos, krentenboom of de sleedoorn zijn geliefde plekken om in te schuilen en te nestelen. In de winter kunnen ze fijn beschutting vinden in de hulst.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen