Dark Mode On / Off

Vaseline, geschikt voor veel doeleinden

Vaseline | Voor veel doeleinden geschikt

In bijna ieder huishouden is wel een potje Vaseline te vinden. ‘Vaseline Petroleum Jelly’  werd al 140 jaar geleden ontdekt door een Brits-Amerikaanse chemicus genaamd Robert Chesebrough. De mix van minerale oliën, paraffine en microcrystalline waxen heeft een zuiverende en helende werking op de huid. Als huidverzorgingsproduct is het dan ook bijna niet meer weg te denken.

Toch wordt Vaseline ook nog voor veel andere doeleinden  gebruikt. Klussers gebruiken vaseline wel bij het aandraaien van schroeven, scharnieren soepel late lopen, om sloten winterklaar te maken en in de huishouding kan het ook voor vele doeleinden worden gebruikt. Kauwgomvlekken kun je bijvoorbeeld ook verwijderen met vaseline.Ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan van het merk Vaseline is de Vaseline Zoekmachine online gegaan. Het is de eerste zoekmachine die uitsluitend zoekt en gebaseerd is op ‘verzorgingsproduct’. Vaseline wil hiermee op een ludieke manier het product nog beter onder de aandacht brengen.

Het is geen wonder dat je Vaseline tegenkomt in bijna elk badkamerkastje. Iedereen gebruikt het wel eens voor zijn handen en sinds 140 jaar geleden is het assortiment dan ook flink uitgebreid. Ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan heeft Vaseline nu voor het eerst wereldwijd een nieuwe verpakking gekregen met gebruiksvriendelijke flipdop.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.