Dark Mode On / Off

De Turfroute – Friesland

De Turfroute slingert door mooie natuurgebieden en langs authentieke dorpen

Als tegenhanger van het bekende Friese merengebied met brede vaarwateren voor pleziervaart en beroepsvaart, is er het veel bosrijker gebied in het zuidoosten van Friesland. Het zijn de gemeenten Oost- en Weststellingwerf en Opsterland waar een uniek landschap een andere kijk geeft op Friesland.

Waar je ook als watersportliefhebber op een geheel andere wijze kunt genieten van vaarwegen die een heel ander karakter hebben dan die in het typische merengebied van Friesland. Een route die door dit unieke landschap loopt is De Turfroute.

De Turfroute is een recreatieve vaarroute door zuidoost Friesland, het westelijk deel van Drenthe en de kop van Overijssel. De route slingert door mooie natuurgebieden en langs authentieke dorpen. Ze verbindt vier prachtige Nationale Parken, te weten: het Drents-Friese Wold, het Dwingelderveld, de Alde Feanen en de Weerribben.

Natuurschoon is in zuidoost Friesland volop aanwezig. Naast de bekende gebieden als het Drents-Friese Wold, het Fochtelorveen en de Alde Feanen, zijn er veel andere mooie natuurgebieden. Varen in een mooie en rustige omgeving kan dus prima worden gecombineerd met het maken van prachtige wandelingen en fietstochten en het bezoeken van pittoreske dorpjes.

bron en meer info: vvv appelscha
www.turfroute.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.