Dark Mode On / Off

Den Haag – Automobielmuseum Louwman

louwman museum

Het Louwman Museum herbergt ‘s werelds oudste privécollectie automobielen

Sinds juli 2010 is ‘s wereld grootste en meest geroemde collectie historische automobielen te bewonderen in het nieuwe Louwman Museum in Den Haag.

In het door de Amerikaanse architect Michael Graves ontworpen museumgebouw zijn niet alleen ruim 230 historische automobielen te zien, maar wordt ook de grootste collectie automobiele kunst ter wereld tentoongesteld.Het museum omvat de door experts als uniek omschreven particuliere collectie van de Nederlandse auto-importeur Evert Louwman.

Het museum wil een zo helder en boeiend mogelijk beeld te geven van de ontwikkeling van de automobiel sinds 1886 – toen de eerste auto werd gebouwd. Er zijn daarom zowel pionierauto’s uit het einde van de negentiende eeuw te vinden als raceauto’s, sportwagens en luxe limousines.

Naast auto’s is er kunst te zien die met automobielen te maken heeft. Het museum is dinsdag tot en met zondag te bezoeken van 10.00 tot 17.00 uur.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.