Dark Mode On / Off

Den Haag – Westbroekpark

Westbroekpark wordt wel de mooiste rozentuin van Europa genoemd.

Tussen Den Haag en Scheveningen aan de Nieuwe Parklaan ligt het 20 hectare grote Westbroekpark. Het wordt wel de mooiste rozentuin van Europa genoemd.

Ieder jaar tot eind oktober bloeien hier de allermooiste rozen van Europa. 20.000 struiken op 300 rozenbedden. In de jaren twintig is het park aangelegd in de Engelse landschapstijl , naar een ontwerp van Pieter Westbroek. Het behoort tot een van de fraaiste tuinen van Europa.
Hoewel de rozenpracht seizoengebonden is, kun je er doorlopend genieten van wel duizend soorten vaste planten. Het gehele jaar door gratis toegankelijk.

De ingang van het rosarium ligt aan de Kapelweg nabij de Nieuwe Parklaan in Scheveningen. Bus 14 of tram 9.

Meer info: www.denhaag.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.