Dark Mode On / Off

Den Haag – Mauritshuis

Mauritshuis bezit een uitgebreide schilderijencollectie

Het Mauritshuis bezit een uitgebreide schilderijencollectie van ’oude’ en ’moderne’ meesters. Deze ’Den Haag Collectie’ is ondergebracht in zes Haagse musea en de afzonderlijke collecties vormen tezamen vijf eeuwen schilderkunst. Topstukken uit de collectie zijn ’De anatomische les van dr. Tulp’ van Rembrandt, ’Gezicht op Delft’ van Johannes Vermeer en ’Victory Boogie Woogie’ van Piet Mondriaan.

Sinds eind 2002 is de Hofstad ook in het trotse bezit van een Escher museum, een fotomuseum en een museum voor hedendaagse kunst. Den Haag is rijk aan architectuur en design. Alle bouwstijlen en ontwikkelingen zijn er vertegenwoordigd. De stad heeft een hip nieuw centrum, u vindt er moderne gebouwen, design meubels, leuke accessoires en hippe restaurants. Houdt u van historische architectuur, dan kunt u uw hart ophalen in de statige oude straatjes rondom de Groenmarkt, het Binnenhof en paleis Noordeinde. Stap na een bezoek aan een museum ook eens binnen bij een van de vele galeries en kunsthandelaren die Den Haag rijk is.

Liefhebbers hebben met name rond de Denneweg, de Frederikstraat, het Mesdagkwartier en het Noordeinde een ruime keus. Midden in het centrum staan de Dr. Anton Philipszaal van het Residentie Orkest en het Lucent Dans Theater naast elkaar. Dit zorgt voor een culturele ambiance van (klassieke) muziek en dans. Enkele landelijk bekende gezelschappen hebben hun basis in Den Haag. Zoals het Nationale Toneel, dat speelt in de prachtige Koninklijke Schouwburg.

Geregeld voert dit gezelschap internationaal bekende en spraakmakende stukken op. Of Toneelgroep de Appel, met haar theater in Scheveningen, een voormalige manege. Meer info: www.mauritshuis.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen