Dark Mode On / Off

Denekamp – Landgoed Singraven

Op het landgoed Singraven zijn veel mogelijkheden voor een wandeling, fietstocht of andere buitenactiviteit.

Landgoed Singraven gelegen bij Denekamp wordt voor het eerst genoemd in 1381. Op dit unieke landgoed van 500 ha. staan vele bijzondere monumentale gebouwen, waaronder het statige Huis Singraven, het achterliggende Koetshuis, de eeuwenoude watermolen met drie raderen en het naastgelegen restaurant de Watermolen. De molen is de enige wateraangedreven houtzaagmolen van Nederland.

Landgoed Singraven biedt verder een veelzijdig Twents coulissenlandschap met bossen, lanen, akkers, weilanden, moerassen, en de steeds aanwezige Dinkel. Het landgoed heeft hierdoor verrassend veel te bieden: boeiende cultuurhistorie, rustgevende en interessante natuur, actieve recreatiemogelijkheden zoals fiets- of wandeltochten en nog veel meer.

Mogelijkheden
Het landgoed biedt u de volgende mogelijkheden:
*U kunt deelnemen aan een rondleiding met gids in Huis Singraven
*de watermolen is ieder zaterdagmiddag (tijdens het seizoen) te bezoeken
*vanuit de landgoedwinkel kunt u een wandeling door het park met prachtige doorkijkjes maken
*of  u bezoekt het Arboretum met vele uitheemse bomen en struiken
*tijdens schoolvakanties zijn er speurtochten voor de kinderen in het park
*u kunt een feest geven in het Koetshuis of bij restaurant de Watermolen
*Huis Singraven is ook trouwlocatie voor de dag van uw leven
* het dorp Denekamp heeft voor kinderen museum Natura Docet/Wonderryck Twente, een belevingsmuseum en landschapscentrum waar je oog in oog staat met het Twentse landschap
*en het dorp Lattrop een sterrenwacht

Met andere woorden kom genieten van dit unieke landgoed met al zijn mogelijkheden en prachtige natuur, misschien komt u zelfs wel een ree of ijsvogel tegen.
Voor verdere informatie en openingstijden zie onze website www.singraven.nl

Landgoed Singraven
Molendijk 37
Denekamp

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.