Dark Mode On / Off

Dedemsvaart – Tuinen Mien Ruys

tuinen mien ruys

Tuinen Mien Ruys | Vijfentwintigduizend vierkante meter wandelterrein met 30 schitterend aangelegde tuinen.

Vijfentwintigduizend vierkante meter wandelterrein met 30 schitterend aangelegde tuinen. Een bron van inspiratie voor liefhebbers van tuinieren en tuinarchitectuur. En een oase van rust voor iedereen, die gewoon een paar uur in stilte wil genieten…

Deze beroemde Tuinen Mien Ruys, prachtig gelegen in Dedemsvaart (Overijssel), onderscheiden zich van andere open tuinen in Nederland om vier redenen.

De drie oudste tuinen zijn sinds oktober 2004 rijksmonument. In 2014 zijn daar opnieuw zes tuinen uit de wederopbouwperiode aan toegevoegd. Het gehele complex is gemeentelijk monument.

De Tuinen Mien Ruys geven een chronologisch overzicht van de tuinarchitectuur van de 20e eeuw. Dit unieke tijdsbeeld is gaaf bewaard gebleven en toont alle verschillende perioden in het werk van Mien Ruys.

Het zijn proeftuinen. Nieuwe plantencombinaties en tuinmaterialen worden uitgeprobeerd. Zo zijn er voortdurend nieuwe ontwikkelingen te zien op het gebied van tuinarchitectuur.

De Tuinen zijn open voor bezoekers die er ideeën op kunnen doen voor hun eigen tuin. Daarnaast wordt de ontwikkelde kennis over vormgeving, beplanting en onderhoud naar buiten gebracht door middel van publicaties, rondleidingen, lezingen, cursussen en themadagen. Voor groepen zijn groepsarrangementen op maat mogelijk.

De Tuinen Mien Ruys    DEDEMSVAART                                     www.mienruys.nl