Dark Mode On / Off

Deze populaire tuinmeubelen mogen in 2023 niet op je terras ontbreken

Een goede parasol geeft veel schaduw

Geniet jij ook zo van al het moois wat de tuin je te bieden heeft door het jaar heen? Denk aan de vlinders die vrolijk door de borders fladderen, of let op de bijen die hard aan het werk zijn om de flora en fauna in jouw buurt te onderhouden. Om optimaal van de tuin te kunnen genieten, zijn er een aantal tuinmeubelen die niet mogen ontbreken op je terras. In dit artikel zetten we ze voor je op een rijtje! Door dit najaar een nieuwe loungebank of bijvoorbeeld tuinstoel te kopen, profiteer je van een hoge korting. Wel zo voordelig! Naast deze tuinmeubelen, worden ook parasols en bijvoorbeeld buitenkleden tegen een scherpe prijs aangeboden bij veel tuinwinkels. Welke meubelen en accessoires heb jij nog nodig voor op je terras? 

Creëer een comfortabele zitplek op je terras 

Zorg er allereerst voor dat je terras een comfortabele zitplek biedt, waar je de ruimte hebt om je favoriete tijdschrift of bijvoorbeeld boek te lezen. Ook heb je hier de mogelijkheid bij te praten met vrienden en familie op een warme zomerse dag. Ga je voor een buitenbank, of losse tuinstoelen? Bij een tuinstoel is het prettig, wanneer je de rugleuning hiervan kunt laten zakken. Een buitenbank moet voldoende ruimte bieden om met je voeten omhoog te kunnen liggen. 

Zorg voor voldoende schaduw op het terras 

De Nederlandse zomers worden steeds warmer. Zorg dat je op het terras voldoende schaduw hebt! Het voorkomt dat je al snel oververhit raakt. Combineer de buitenbank en tuinstoelen met een grote parasol. Zorg dat de parasol stevig genoeg is, om te voorkomen dat deze voortdurend ingeklapt moet worden bij een stevig briesje. 

Tuinmeubelen van verschillende materialen 

Wie op zoek gaat naar nieuwe tuinmeubelen voor 2023 heeft al snel keuze uit tientallen modellen en varianten. Het verschil zit hierbij niet alleen in de kleur en stijl van deze tuinmeubelen; ook worden ze van diverse materialen gemaakt. Ga je voor een authentieke houten tuinbank, of geef je de voorkeur aan een model van aluminium? Het voordeel van aluminium ten opzichte van hout zit in het feit, dat aluminium duurzamer is. Dit materiaal heeft veel minder onderhoud nodig. Het hout zal eens per jaar of eens per twee jaar in de beits moeten worden gezet, om houtrot te kunnen voorkomen. 

Tip: combineer je nieuwe tuinmeubelen met een bijpassende hoes. De hoes houdt de meubels langer mooi. 

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.