Dark Mode On / Off

Geniet van je tuin

Houten terras aanleggen

Je tuin is het plekje in de zomer waar je lekker kunt zitten met vrienden en familie, of natuurlijk rustig in je eentje. Een grote tuin mooi indelen is net zo moeilijk als een kleine tuin. Je wilt optimaal gebruik maken van de ruimte die je hebt in je tuin. Met een goede indeling en meubels zul je jarenlang genieten van je tuin. In dit artikel lees je alles over hoe jij je tuin in kunt richten, dus lees snel verder. 

Meubels in je tuin

Je tuin is niet zomaar compleet met alleen wat gras en een tuin- en/of loungeset. Je wilt in je tuin ook meer sfeer creëren, een uitstraling waar mensen graag gaan zitten. Dit doe je door middel van hardhout planken. Deze zijn erg geschikt om het hele jaar, in iedere weersomstandigheden mooi te blijven. Maak een terras met deze planken of zet een deel van je tuin af met een schutting van hardhout planken. 

De indeling van je tuin

Ben je een persoon dat veel bezig is met tuinieren, dan is het leuk om misschien een moestuin te beginnen of veel planten te onderhouden. Veel groen is hierbij een must! Door de jaren heen zul je zien dat er steeds meer planten groter en mooier zullen groeien, dat heeft nou eenmaal tijd nodig. Ben je niet zo van tuinieren? Dan kun je er ook voor kiezen om tegels in je tuin te leggen, een leuke loungeset maakt je tuin heerlijk knus. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om nepgras te leggen. De opties zijn eindeloos!

Ook een fijne tuin in de winter

De tuin kan in de winter ook heel functioneel zijn. Breid bijvoorbeeld je woonkamer uit door een serre te bouwen in de tuin. Als je je tuin wat te groot vindt, is dit ook een goede oplossing. Zo kun je verwarmd lekker in een grotere ruimte zitten. In de winter is het snel donker, zorg daarom voor sfeervolle verlichting. Deze kun je ophangen door bijvoorbeeld palen hardhout te gebruiken. 

Met deze tips heb je genoeg inspiratie om je tuin aan te pakken en een metamorfose te geven. Als je tuin al bijna af is, kun je natuurlijk ook met kleine aanpassingen je tuin net wat mooier maken. Laat je creativiteit erop los en zoek online voor meer inspiratie. Neem ook een kijkje voor de hardhout platen en palen want dit kan een functionele toevoeging zijn.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.