Dark Mode On / Off

Geniet van een gezellige kerst

Gourmetten met kerst

De feestdagen staan voor de deur. Dat betekent veel fijne en gezellige momenten met je dierbaren. Samen rond de kerstboom maak je er onvergetelijke dagen van. Vaak gaat dit gepaard met heerlijk eten. Er is zoveel keus wat je met kerst op tafel kan zetten, dat je haast niet kan kiezen. Denk bijvoorbeeld aan een gezellige gourmet of een luxe kerstdiner. We nemen je graag mee in welke opties je hebt voor kerst. Zo worden het geweldige dagen. 

Voor ieder wat wils met gourmetten 

Je hoort het sissen van de grill al in je hoofd bij het woord gourmetten. Het is bijna een Nederlandse traditie te noemen om met de feestdagen gezamenlijk te genieten van een gourmet. Deze wijze van dineren is veelzijdig omdat er altijd voor iedereen wat wils is.

Maak het zo uitgebreid als je wilt met diverse ingrediënten. Varieer met groenten, vlees, vis, sauzen en verschillende smeersels op het stokbrood. Iedereen kan zelfstandig aan de slag en op zijn eigen tempo ingrediënten op de grill leggen. Zorg dat je voldoende stokbrood in huis hebt. Die gaat altijd snel op omdat iedereen het lekker vindt om een stokbroodje met kruidenboter naast hun gerecht te eten. 

Let goed op dat je een raampje open zet tijdens het gourmetten zodat de geur weg kan trekken. 

Een uitgebreid kerstdiner

Met kerst kan je je volledig uitleven in de keuken voor al je vrienden en familie. Bedek de tafel met prachtige bekleding en dek de tafel op alsof je in een restaurant bent. Dit geeft een extra luxe sfeer tijdens het kerstdiner. Bepaal het menu voor de avond en doe inspiratie op in kookboeken of het internet. Veel mensen kiezen voor een luxer vleesgerecht met kerst omdat het juist met deze dagen wat meer mag zijn. Gebruik producten uit het seizoen zoals stoofpeertjes, cranberry’s, paté of fluweelzachte aardappelpuree. 

Ga je voor twee, drie of zelfs meer gangen? Je hebt keuze uit verschillende gerechten zoals een amuse, soep of scroppino. En natuurlijk het hoofdgerecht waar je volledig kan uitpakken. Denk hierbij aan wild of luxer gevogelte. Uiteraard kan je ook kiezen voor vis en schaaldieren, zoals kreeft. Combineer het gerecht met een prachtige saus en bijgerecht. Zo wordt het kerstdiner om nog lang te herinneren. 

Of jij nu kiest voor gourmetten of een uitgebreid kerstdiner. Het gaan ongetwijfeld prachtige dagen worden zolang je maar met dierbaren omringt bent. Geniet van deze kerst!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.