Dark Mode On / Off

Drie goede redenen om van zorgverzekering te veranderen

zorgverzekering vergelijken

Ieder jaar, zeker zo in de laatste maanden die ons kalenderjaar heeft, stromen zij weer binnen: de aanbiedingen van zorgverzekeraars. Allemaal willen ze je verleiden om nog voor 1 januari over te stappen naar hun verzekering. Maar is dat ook echt nodig? Is het verstandig om regelmatig van verzekering te wisselen? Of maakt het per saldo, over de langere termijn, weinig uit waar je precies verzekerd bent? De onderstaande drie redenen kunnen hele goede zijn om toch eens verder te kijken!

Je betaalt voor zaken die je niet gebruikt

Heel wat mensen zijn, als het om medische kosten gaat, flink oververzekerd: zij betalen iedere maand premie voor kosten die zij nog nooit gemaakt hebben, en waarschijnlijk ook niet zullen gaan maken.

Voor een deel is dat vrijwel niet te vermijden. Iedereen is namelijk verplicht om een Basisverzekering af te sluiten. De overheid bepaalt welke medische kosten hieruit gedekt worden. Alhoewel het gaat om redelijk basic kosten, zoals een bezoekje aan de huisarts, zitten er ook zaken bij waar lang niet iedereen mee te maken krijgt. Toch zal je je premie gewoon moeten betalen, zodat we er met zijn allen voor zorgen dat iedereen de minimale zorg die nodig is kan blijven gebruiken.

In de meeste gevallen zijn het echter de aanvullende pakketten die ervoor zorgen dat mensen meer premie betalen dan zou hoeven. Veel mensen kiezen voor een hoog pakket, met veel dekkingen. Hiermee loop je echter het risico ook te betalen voor kosten die je nooit zal maken. Ben je al op leeftijd, zijn de kinderen de deur uit en komen er zeker geen nieuwe meer? Dan is een goede dekking voor aanvullende kraamzorg en orthodontie voor kinderen echt niet meer nodig. Kom je in je polis veel van dit soort zaken tegen, dan is van zorgverzekering overstappen verstandig en goedkoper.

Een andere verzekeraar is goedkoper

Kan een andere verzekeraar je dezelfde dekking bieden voor lagere kosten? Ook dan is overstappen natuurlijk een goed idee. Vergelijk de dekking, zeker van aanvullende pakketten, echter altijd goed, want deze kunnen per verzekeraar sterk verschillen. Daardoor kan het best lastig zijn om de laagste prijs te vinden.

Je bent op zoek naar een hogere dekking voor specifieke kosten

Maak je jaarlijks veel kosten voor bijvoorbeeld fysiotherapie, omdat je verzekeraar maar een beperkt aantal behandelingen vergoedt? Dan kan het verstandig zijn om juist naar een duurdere verzekering over te stappen, als deze meer behandelingen vergoedt. Probeer goed te berekenen waarmee je uiteindelijk het goedkoopst uit bent; een wat hogere premie of juist een aantal behandelingen zelf betalen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen