Dark Mode On / Off

Hoe blijf je vernieuwen met kerstdecoratie? Vlaggenmast kerstboom & meer spectaculaire ideeën!

Zodra de wintermaanden voor de deur staan, is het tijd om aan de kerstdecoratie te denken! Pak ook dit jaar weer lekker uit met de decoratie voor de feestdagen: dit zorgt voor extra gezelligheid in en rondom het huis. Heb je het idee dat je al jarenlang voor dezelfde kerstversieringen kiest, en wil je eens iets heel anders? Dat kan! Je hebt misschien wat inspiratie nodig om op andere ideeën te komen. In dit artikel vind je veel inspiratie en tips.

Kerstdecoratie buitenshuis: vlaggenmast kerstboom

Kies je meestal alleen voor het versieren van de binnenkant van je woning? Hoewel dit ergens natuurlijk een voor de hand liggende keuze is, kun je het juist veel groter aanpakken. Decoreer namelijk ook de buitenkant van je huis! Dit zorgt voor weer een heel ander effect. Alle voorbijgangers die langs je woning komen, kunnen genieten van jouw decoratie buitenshuis. En als je zelf thuiskomt of je woning verlaat, kom je elke keer weer langs de kerstdecoratie buiten. Dat is niet alles: als je de kerstdecoratie buitenshuis op de juiste manier plaatst of ophangt, kun je dit ook vanuit binnen bewonderen. Genoeg redenen dus om ook buiten met kerstversieringen aan de slag te gaan!

Onze favoriete soort kerstdecoratie buitenshuis? We denken direct aan een vlaggenmast kerstboom! Dit is een 3D kerstboom lichtfiguur, met daarin honderden tot duizenden lampjes. Precies: zo’n groot, schitterend decoratiestuk trekt meteen de aandacht! Deze kerstboom zorgt voor een ultiem kerstgevoel. De vlaggenmast kerstboom is er in verschillende maten te vinden. Ga na wat er het best in jouw tuin past – of je de boom nu in de voor- of in de achtertuin plaatst. Kies een vlaggenmast kerstboom van 6 meter, 7 meter, 8 meter, 10 meter of zelfs 12 meter hoog: je hebt genoeg opties. Hoewel je misschien denkt dat het veel werk is om zo’n grote boom op te zetten, is dat juist niet het geval. Dankzij het slimme design staat de hoge boom in no time! De boom is snel opgetuigd, zonder dat je last hebt van lichtsnoeren die in de knoop komen. En ook van dennennaalden ervaar je geen problemen, zoals bij een echte boom het geval zou zijn. Een ideale praktische keuze is dit dus ook nog eens!

Meerdere kerstbomen in huis

Een ander leuk idee voor spectaculaire kerstdecoratie? Plaats meerdere kerstbomen, in en rondom je woning. Zo is er namelijk op verschillende plekken iets moois om naar te kijken! Naast de reguliere kerstboom in de woonkamer, kun je dus al denken aan de vlaggenmast boom in je tuin. Nog meer opties voor een kerstboom? Je kunt er eentje kwijt in allerlei ruimtes in huis. Zet bijvoorbeeld ook een boompje in de slaapkamer, de badkamer, de keuken of het thuiskantoor. Overal waar jij het gezellig vindt om een kerstboom neer te zetten, kun je hiervoor kiezen.

Natuurlijk hoef je niet allemaal echte kerstbomen met dennennaalden in huis te halen. Het is juist interessant om af te wisselen met kerstbomen in alternatieve looks. Zo zorg je voor een nog vernieuwendere styling! De houten kerstboom is bijvoorbeeld tevens een geliefde optie. Of kies voor een hangende kerstboom van hout in een spiraalvorm, zodat je in een ruimte een boom aan het plafond kunt bevestigen. Zo blijf je verrassen! Verder zijn er veel minikerstboompjes te vinden, met kunsttakken, of juist gemaakt van hout of porselein. Het hoeft immers niet altijd om een enorme boom te gaan! Zo’n klein kerstboompje kun je juist perfect kwijt in de badkamer of de hal, om maar iets te noemen. Het is in ieder geval enorm feestelijk om op verschillende plaatsen in huis kerstboompjes tegen te komen.

Trendy kerstversieringen

Ga uiteraard ook mee met de tijd als het aankomt op de kerstversieringen! Ieder jaar zijn er weer verschillende kersttrends om uit te kiezen. Je kunt genoegen nemen met de kerstdecoratie die je al tijden in huis hebt, maar na verloop van tijd is deze decoratie wellicht wat ouderwets. Natuurlijk hoef je niet alles de deur uit te doen om voor vernieuwing te zorgen, maar het kan wel helpen om nieuwe kerstversieringen toe te voegen aan de collectie.

Zo zijn er vandaag de dag veel moderne kerstornamenten, om bijvoorbeeld in de kerstboom te hangen. We zien onder andere minimalistische kerstversieringen voorbijkomen, zoals rustgevende kerstballen in een eenvoudige kleur of met een elegant patroon. Dit past perfect bij de Scandinavische woonstijl. Een andere trend is die van de grappige, realistische kerstornamenten. Het gaat om ornamenten die passen bij de huidige tijd, met een knipoog. Waar kerstversieringen vroeger wat abstracter waren, mogen ze vandaag de dag juist ook meer alledaags zijn. Denk aan ornamenten van croissants, donuts, koptelefoons, sneakers, ijsjes of een fles wijn. Dat geeft weer een heel andere aanblik! Het is misschien even wennen, maar als je echt iets anders wilt qua kerstdecoratie, raden we dit idee absoluut aan.

Kerstcadeaus inpakken op feestelijke wijze

Dan nog even over de kerstcadeaus. Leg je je naasten ook graag in de watten met de feestdagen? Neem dan eens de tijd om de kerstcadeaus op ultiem fraaie wijze in te pakken. Door de ingepakte cadeaus alvast onder de kerstboom te leggen, zorg je ook voor een nieuwe look in huis. Met name als je dit eerder nog niet deed! Ga voor mooi pakpapier, het liefst in kerstthema. Versier de presentjes met een lint: maak een grote strik. Stop er een lief briefje of kaartje bij. Door er nog een dennentakje tussen te stoppen, ga je voor een look met een gouden randje.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen