Dark Mode On / Off

Intimiteit op latere leeftijd: hoe blijf je dit stimuleren?

intimiteit

Naarmate partners langere tijd bij elkaar zijn, ligt het gevaar van sleur in de relatie op de loer. Het samenzijn wordt vaak als te vanzelfsprekend beschouwd en mensen vergeten dat ze moeten blijven investeren in een relatie om het vlammetje branden te houden. Juist op latere leeftijd zou het met de intimiteit binnen een relatie extra goed moeten zitten, omdat je elkaar al door en door kent. Dat schept vertrouwen en dit is een belangrijke factor voor intimiteit. Aan de andere kant zijn er ook de fysieke gebreken waarmee de mens op latere leeftijd te kampen heeft. Dit kan de seksualiteit, ook een belangrijk onderdeel van intimiteit, afremmen. Hoe zorg je ervoor dat dit alles goed op peil blijft, zodat de relatie optimaal kan blijven bloeien?

Minder seksuele behoeften

Uit onderzoek blijkt dat mensen op hogere leeftijd seksualiteit minder belangrijk vinden dat jongere stellen. De behoefte aan seks neemt af, maar verdwijnt zeker niet helemaal. Soms voelen senioren zich echter niet meer voldoende aantrekkelijk voor hun partner. Dat kan voor mentale blokkades zorgen die de zin in seks doen afnemen. Ook rouw en schuldgevoelens kunnen een drempel zijn om op hoge leeftijd ongeremd van seks te genieten.

Erectieproblemen

Mannen op hogere leeftijd hebben vaker te kampen met erectieproblemen. Het duurt langer voordat de man een erectie krijgt, daar is vaak meer stimulatie voor nodig. Als die erectie er eenmaal is, is die minder hard en duurt ook minder lang. Ook dat is natuurlijk niet bevorderlijk voor een goede vrijpartij. Het is een natuurlijk proces, maar het kan desondanks voor onzekerheid zorgen. Die faalangst zorgt er vervolgens voor dat men in een vicieuze cirkel belandt.

Handje helpen

Wanneer bovengenoemde problematiek een rol speelt, is het innemen van een erectiepillen een manier om alsnog tot een stevige erectie te komen. Zulke pillen neem je bij voorkeur ongeveer een uur voordat je van plan bent om met elkaar tussen de lakens te kruipen. Ze stimuleren de doorbloeding en zorgen ervoor dat de man een langere en harde erectie kan krijgen die bovendien meer gevoelig is voor seksuele prikkels.

Natuurlijk product

Vaak wordt getwijfeld aan de werking van dergelijke preparaten. Dit komt vooral omdat er nogal wat malafide aanbieders op de markt zijn gekomen. Kies daarom voor een kwaliteitsproduct, zoals de pillen van King Active die samengesteld zijn uit 100% natuurlijke ingrediënten zonder chemische toevoegingen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.