Dark Mode On / Off

Droge en gesprongen lippen

Gesprongen lippen | Eén van de ongemakken met koud weer.

Eén van de winterse ongemakken zijn vaak droge en gesprongen lippen. De barstjes en kloofjes geven vaak veel jeuk en automatisch maak je de lippen vaak vochtig met speeksel. Dit moet je juist niet doen want hierdoor drogen de lippen alleen maar meer uit.

Ook het gebruik van een zogenaamde ‘longlasting’ lippenstift is af  te raden. Het beste kun je de lippen insmeren, voor je naar buiten gaat, met een lipgloss of lippenstift met een beschermingsfactor. Voldoende water drinken helpt ook.

Voordat je gaat slapen moet je altijd even de lippen insmeren met lippenbalsem. Wanneer er zich velletjes op de lippen bevinden kun je ” zachtjes” scrubben met een zachte tandenborstel om ze te verwijderen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen