Dark Mode On / Off

Dubai, het Arabische paradijs

In Dubai is van alles te beleven

Dubai met zijn parelwitte zandstranden en helderblauw zeewater is een geweldige bestemming

In Dubai is van alles te beleven, te zien en te doen

1    Parelwitte stranden
2    Luxe is hier betaalbaar
3    Alles kan en niets moet
4    Een paradijs voor kinderen
5    Eeuwige zon
6    Na aankomst waan je je in een sprookje
7    Minder ver dan je zou denken

1. Parelwitte zandstranden

Dubai met zijn parelwiite zandstranden en helderblauw zeewater is een geweldige bestemming voor een strandvakantie.
De meer dan 40 kilometerslange kustlijn is met name beroemd geworden door de aanleg van de 300 kunstmatige eilanden die tezamen “de wereld” vormen. De drie palmeilanden en de altijd levendige omgeving van Jumeirah Beach met zijn vele luxe doch betaalbare hotels, trekt miljoenen toeristen van over de hele wereld.

2. Luxe voor elke prijsklasse

Velen denken ten onrechte dat Dubai onbetaalbaar is voor een vakantiebestemming. Zeker zijn hier hotels te vinden zoals het enige 7-sterren hotel ter wereld, de Burj al Arab. Maar ook voor diegene die wel graag eens wil snoepen van een beetje luxe kan ik Dubai overal terecht. Het aanbod luxe hotels vindt men in alle prijsklassen. Frisdrank en uit eten gaan is veelal goedkoper dan in Nederland.

3. Alles kan maar niets moet

Naast een fantastische zonbestemming kun je in Dubai ook genieten in één van de natuurparken. Op zo’n 90 kilometer van Dubai ligt het indrukwekkende natuurgebied “Hatta Rock Pools”. Maak een onvergetelijke wandeling langs prachtige watervallen en verbaas je over de azuurblauwe vijvers tussen de rotsen. De woestijn rond Dubai is de plek voor het maken van een woestijnrace of een bezoekje aan een kamelenrace. Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen op één van de prachtig aangelegde golfbanen. Watersportmogelijkheden zijn volop aanwezig. Wie een bezoek aan Dubai brengt zal vanzelfsprekend de grote en prachtige shopping-malls willen bezoeken. Zelfs voor wie normaliter niet van winkelen houdt is Dubai is dé stad met al zijn malls die je moet hebben ervaren. Wie geen last van hoogtevrees heeft moet zeker een bezoek brengen aan de Burj Khalifa. Razendsnel brengen de liften je naar de 124e verdieping voor een spectaculair uitzicht vanaf het observatiedek. Vooraf de tickets reserveren kun je Hier.

Wintersport in Dubai

De liefhebbers van wintersport kunnen ook in Dubai het hele jaar door terecht in de grootste overdekte skihal ter wereld, Ski Dubai. Vijf pistes, waarvan de langste maar liefst 400 meter met een hoogteverschil van 60 meter zorgen voor een geweldig dagje uit. Ook voor de ervaren skiër is er een zwarte piste aanwezig. Materiaal hoef je niet van huis uit mee te nemen want alle benodigdheden zijn er te huur.

Veel goede restaurants, met uitgebreide buffetten, zijn verbonden aan hotels, omdat zij een alcohollicentie hebben. Maar ook kun je op straat terecht voor de meer eenvoudige meeneemhapjes of in één van de vele eetcafés en eetkraampjes die je overal tegenkomt.

Bezienswaardigheden en activiteiten

4. Paradijs voor kinderen

Ook voor kinderen is er in Dubai genoeg te beleven. Zij zullen ongetwijfeld het liefste de tijd doorbrengen in de waterparken of het grote pretpark. De durfals kunnen vanaf een waterglijbaan tussen de haaien door, naar beneden. Aanraders voor kinderen zijn verder het:

Wonderland
DubaiZoo
Wonderland
Dubailand
Aquaventure
Wild Wadi Water Park

5. Altijd zon

Met name in de wintermaanden is Dubai een fantastische bestemming. De zon schijnt vrijwel altijd en met temperaturen tussen de 25 en 35 graden lijkt het altijd zomer. Regen komt maar een heel enkele keer voor.

6. Sprookje van 1001 nacht

Al direct na aankomst in Dubai waan je je in een andere wereld. De officiële religie in Dubai is de Islam. Toch is Dubai een moderne en internationale wereldstad waar de gewoontes die wij in het Westen kennen, als ‘normaal’ worden gezien. Alcohol, volgens de wet verboden, is alleen in hotels verkrijgbaar en is vrij prijzig. Buiten de hotels is passende kleding aan te raden. Met name vrouwen kunnen beter kleding aantrekken die de schouders, bovenarmen en knieën enigszins bedekken. Wil je een goede indruk krijgen over de Islam en alle gewoonten daaromtrent bezoek dan o.l.v. een gids de Jumeirah Mosque waar 6 dagen per week rondleidingen worden gegeven om niet-moslims kennis te laten maken met de Islam.

7. Minder ver dan je zou denken

Dubai ligt op ongeveer 6 a 7 uur vliegen vanaf Amsterdam. Dagelijks gaan er hiervandaan vluchten naar deze geweldige zonbestemming die je beslist eens in je leven moet hebben ervaren. Meer informatie over Dubai : Klik hier

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.