Dark Mode On / Off

Duitsland – Edersee

Midden in het aantrekkelijke middelgebergte van het natuur- en nationaalpark Kellerwald-Edersee vindt u een der grootste stuwmeren van Duitsland. De undefined Edersee  is in de jaren 1908 tot 1914 ontstaan en kan maximaal 202 miljoen kubieke meter water bevatten. De machtige stuwdam is 400 m lang en 48 m hoog. Tijdens de bouw moesten 700 mensen verhuizen voordat 3 dorpen zijn overstroomd. In de herfst, bij laag water, zijn de resten van de dorpen te zien en kunt u op oude paden wandelen, resten van de muren van de kloosterkerk bezichtigen en te voet de oude Ederbrug oversteken, die anders onder de waterspiegel ligt. Zelfs een model van het stuwmeer duikt af en toe uit het water op. De wandelroutes “Urwaldsteig” en “Kellerwaldsteig” lokken de wandelaars met fantastische uitzichten en eenmalige natuurbelevenissen.

Voor de watersportliefhebbers is de Edersee met zijn uitstekende waterkwaliteit een waar eldorado. Stranden, buitenbaden, evenals oeverpromenades nodigen uit tot waterpret en flaneren. Vele baaien zijn paradijsjes voor vissers, terwijl in anderen surfers, zeilers, waterskiers of duikers thuis zijn.

U vindt talrijke attracties bij de Edersee; voor de kleintjes een aquapark aan de oeverpromenade, een maisdoolhof en bovenal een wildpark met ca. 200 dieren, waaronder herten, reeën, wolven, lynxsen en roofvogels. 200 m boven het meer troont het herkenningsteken van de regio, de trotse burcht Waldeck, ooit stamzetel van de Graaf van Waldeck, die hier tot in de 17e eeuw resideerde. Met de berglift komt u comfortabel van het meer naar boven en kunt u het burchtmuseum of misschien zelfs de kerker bezichtigen.

Bezienswaardigheden:

  • Slot Waldeck
  • Kloosterkerk in Netze met een altaar uit de 14e eeuw
  • Sachsenhäuser Warte
  • Stuwdam in de Eder (Edertalsperre)

bron: Tourist-Information Willingen
www.willingen.de

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen