Dark Mode On / Off

E-bike, als vervoermiddel goed alternatief voor auto

E-bike uitstekend vervoermiddel

De fabrikant van elektrische aandrijfsystemen Bosch heeft een onderzoek laten uitvoeren over de aanschaf van een elektrische fiets. Iets meer dan de helft van de 1000 ondervraagden is van mening dat de e-bike goed kan worden gebruikt voor het woon-werkverkeer. De belangrijkste reden om een e-bike aan te schaffen is het rijcomfort en dat men dan in staat is om langere afstanden af te leggen. De prijs van een e-bike vindt men wel aan de hoge kant. Zou deze niet duurder zijn dan 1000 euro, dan zou een overgroot deel tot aanschaf overgaan.

Ongeveer 31 procent is van mening dat een prijs tussen de 1.000 en 2.000 aanvaardbaar is. De aanschaf van een elektrische fiets hangt dan ook voor een belangrijk deel af van de prijs. Daarna wordt veel informatie ingewonnen over de levensduur van de accu.

Woon-werkverkeer

Vrijwel alle (75 procent) ondervraagden vinden dat de overheid de aanschaf van een elektrische fiets meer zou moeten stimuleren. Het is een uitstekend alternatief voor auto. Meer dan de helft zou met een e-bike naar zijn werk willen, ook als de afstand iets meer is dan 10 kilometer.

Steeds meer jongeren

Uit een onderzoek van TNS NIPO blijkt dat ook steeds meer jongeren, onder de vijftig jaar, van plan is een elektrische fiets aan te schaffen. Uit dit onderzoek bleek overigens dat de consument beslist wel meer wil uitgeven dan 1.500 euro. De gewenste informatie over elektrische fietsen wordt veelal op internet gezocht. Toch blijkt, wanneer de consument tot aanschaf overgaat, hij dit het liefst doet bij de tweewielerspeciaalzaak.

Bron: Tweewieler.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen