Dark Mode On / Off

E-reader Sony | Plus- en minpunten

E-reader van Sony is verbetert

E-reader van Sony is verbetert maar behoudt enkele tekortkomingen.

De Sony PRS-T1 e-reader is opgevolgd door de Sony PRS-T2. Een duidelijke verbetering ten opzichte van de eerste e-reader maar blijft toch nog steeds een beetje achter bij andere e-readers vergeleken. Uit een test van de Consumentenbond springt de PRS-T2 er wel gunstig uit met een testoordeel van 8,3. Dat komt omdat de nieuwe Sony opvalt door zijn mooie matte afwerking. De Sony PRS-T2 heeft een uitstekend scherm. Positief is men over het contrast, de scherpte en de snelheid.

Minpuntjes Sony PRS-T2

Jammer is dat de PRS-T2 alleen werkt op Sonysoftware. Alleen met deze software is het mogelijk om e-books over te zetten terwijl de meeste andere e-readers hiervoor Adobe Digital Editions gebruiken. Een ander minpuntje is de regelafstand en de tekstmarges, beide zijn niet aan te passen. De Sony PRS-T2 beschikt niet over achtergrondverlichting waardoor je niet in een donkere omgeving kunt lezen. Hiervoor zijn wel kleine leeslampjes op de markt die je op eenvoudige wijze aan de omslag kunt bevestigen. Het eindoordeel van de Consumentenbond is dat je met de Sony PRS-T2 e-reader de beschikking hebt over een uitstekend apparaat met enkele tekortkomingen.

Bron: Consumentenbond

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.