Dark Mode On / Off

Wekelijkse veiling van bijzondere strips

stripboeken suske en wiske

Marktplaats voor verzamelaars van strips en tekeningen

Catawiki, online catalogus en marktplaats voor verzamelaars, begint dit weekend een wekelijkse stripveiling voor bijzondere strips, originele tekeningen en stripcuriosa.

De eerste veiling bevat topstukken waaronder “Rikki en Wiske”, de eerste Suske en Wiske uit 1946 en originele pagina’s van hun tekenaar Willy Vandersteen. Interessante kavels zijn ook het eerste nummer van stripinformatieblad Stripschrift uit 1968 met een bijdrage van Gerard Reve en de eerste uitgaven en beeldjes van Kuifje.

Politicus Alexander Pechtold opent de veiling met een kavel uit zijn privé-collectie. Alexander Pechtold is ook veilingmeester. Hij heeft meerdere malen goededoelenveilingen van De Stripdagen geleid.

De kavels lopen steeds na elkaar af op maandagavond vanaf 20.00 uur, zodat de veiling goed te volgen is. Kavels starten vrijwel allemaal op 1 euro en er is geen onzichtbare limiet. Dus iedereen maakt kans op topstukken. De kavels worden voorlopig alleen aangeboden door professionele verkopers zodat de kwaliteit is gewaarborgd. Een veilingmeester leidt de veiling in goede banen.

De eerste veiling bevat, naast de genoemde kavels, onder andere originele pagina’s van Attanasio, Ferry, Mitton en Jippes, albums uit de Lombard Collectie en de “Blauwe Reeks” van Suske en Wiske, de moeilijkste Dick Bos-deeltjes, oude Dupuisalbums en recentere strips van Roodbaard, Donald Duck en Don Lawrence. De veiling is te op www.catawiki.n/stripveiling

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.