Dark Mode On / Off

Eelde – Museum de Buitenplaats

Museum De Buitenplaats in Eelde is een verrassend en veelzijdig museum voor liefhebbers van kunst, architectuur, muziek en de natuur. Het museum bestaat uit een museumpaviljoen, een museumtuin met oranjerie, een museumcafé en het zeventiende- eeuwse Nijsinghhuis met wandschilderingen door Matthijs Röling, Wout Muller, Pieter Pander, Clary Mastenbroek en Olga Wiese.

In de prachtige museumtuin zijn sculpturen van onder meer Lotta Blokker, Eja Siepman van den Berg en Charlotte van Pallandt te vinden. Het museumcafé serveert huisgemaakte gerechten, waarbij gebruik wordt gemaakt van verse producten uit eigen tuin.

Daarnaast biedt het museum op zondagen regelmatig een veelzijdige muziekprogrammering.

In 2021 viert het museum zijn 25-jarige jubileum met een presentatie van 25 jaar collectie Museum De Buitenplaats. Meer informatie over het museum, concerten en het reserveren van tickets vindt u via www.museumdebuitenplaats.nl

Foto: C Sake Elzinga

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen