Dark Mode On / Off

Een mooie truffelherfst in Istrie

Het hele jaar worden in Istrië truffels gevonden, maar het seizoen van de lekkerste en exclusiefste witte truffel begint nu! En dat is te merken in het truffelgebied Istrië.

De witte truffel is de duurste truffel en kan wel € 1500 per kilo opleveren. Maar ook de goedkopere zwarte soorten worden in Istrië gevonden. Vroeger werden de truffels vooral naar Italië geëxporteerd, tegenwoordig wordt 70% van de vondst opgekocht door Kroatische restaurants. Het culinaire niveau in deze regio heeft dan ook een grote vlucht genomen. De truffel is nu dan ook een belangrijk ‘wapen’ geworden in de strijd om de gasten los te weken van de kust en naar het binnenland te krijgen.

Genieten van truffels

Het naseizoen is daardoor meteen een aantrekkelijke vakantieperiode geworden. Het sleutelwoord daarbij is kleinschalig. Agro toerisme, familie hotels in oude Istrische (land)huizen zijn onderkomens die juist nu in het truffelseizoen goede zaken doen. Naast genieten van de truffels in de vele restaurants is het ook leuk om de truffelfeesten bij te wonen. Ingrediënten van deze feesten zijn meestal een truffelbeurs, truffelwedstrijden (wie heeft de grootste en de mooiste), het bakken van het grootste truffelroerei ter wereld of demonstraties van het truffel zoeken met honden.

Meer informatie over een mooie truffelherfst is te vinden op www.istra.hr

  • Nieuw: truffel-golf arrangement in Istrië
    Met het openen van de eerste 18-holes golfbaan in Istrië is de ideale culinair-sportieve combinatie binnen bereik gekomen: voor truffel- én golfliefhebbers is Istrië deze herfst het paradijs.

Kempinski Golf Adriatic

Kempinski Golf Adriatic is de golfbaan behorend bij het op 1 augustus 2009 geopende hotel Kempinski Adriatic. De baan ligt in het noordwesten van Istrië, met uitzicht over zee. Een prettige bijkomstigheid is dat hier dichtbij hét truffelgebied van Istrië ligt. En dat maakt het combineren van de geneugten golfen en truffels eten nu binnen handbereik.

Een luxe verblijf in het vijfsterren hotel Kempinski ligt het meest voor de hand. Van daaruit is men binnen 20 minuten in het hartje van de truffelregio.  Een leuk alternatief voor een authentiekere beleving is te kiezen voor accommodatie in het truffelgebied, zoals Casa Romantica La Parenzana. Een aantal oude Istrische huizen zijn smaakvol samengevoegd tot een gezellig no nonsens driesterren hotel met een geweldige keuken. Meer informatie op www.parenzana.com.hr of  www.kempinski-adriatic.com

Algemene  informatie over Istrië op www.istra.hr

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.