Dark Mode On / Off

Een vakantie in de Dordogne

Een vakantie in de Franse Dordogne is puur genieten. U zult niet uitgekeken raken op de boeiende landschappen, de rijkheid aan geschiedenis en het heerlijke weer. Zowel een actieve als een ontspannen uitje is hier goed mogelijk.

Wat kunt u er doen?

Er is voor ieder wel wat wils in de Dordogne. U kunt rondstruinen op antiekmarkten en allerlei curiosa en brocante voorwerpen bezichtigen en of kopen. Of als u meer van het sportieve bent dan kunt u fietsen door bossen, langs rivieren, over steile heuvels en oude dorpen en steden bezoeken. Deze zijn tevens ook af te huren bij Dordogne Cycle Hire en worden bij uw verblijfplek afgeleverd.

Houdt u van golfen? Er zijn hier talloze banen te bezoeken van 9 tot aan 18 holes. De Dordogne staat ook bekend als het land van de duizend chateau’s . Als u dus een bewonderaar van kastelen bent, komt u hier goed aan u trekken . Als u van historie en kunst houdt, bezoekt u dan eens de nationale prehistorie museum gevestigd in een oude kasteel: Les Eyzies. In het centrum van velen dorpen zijn er verscheidene wandelroutes uitgezet die u van het noorden naar het zuiden leiden en van het oosten naar het westen.

Kamperen

De Dordogne heeft 4 regio’s waar u kunt kamperen, namelijk: Noir, Blanc, Poupre en Vert. Het mooie landschap met valleien, beekjes en grote velden is een perfecte kampeerplek bij uitstek. Let wel op dat u op bepaalde campingplekken niet met u camper terecht kan.

Kiest u voor een vakantie zonder camper dan kunt u verblijven in luxe ingerichte tenten, mobilhomes of appartementen. Er zijn op de verschillende campingplekken ook genoeg activiteiten die u kunt ondernemen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen