Dark Mode On / Off

Een nieuw interieur voor senioren: veiligheid en stijl gaan hand in hand

Een nieuw interieur voor senioren - veiligheid en stijl gaan hand in hand

Een nieuw interieur kan een verfrissende en inspirerende verandering zijn, zeker als je wat meer tijd in huis doorbrengt. Je bent met 50-plus natuurlijk nog lang niet oud. Maar toch is het wel een goed idee om, als je op wat latere leeftijd voor een nieuw interieur gaat, rekening te houden met de toekomst. Een flink dressoir en zwarte houten jaloezieën zijn zeker een goede keuze, maar er zijn ook belangrijke veiligheidsoverwegingen om rekening mee te houden. Denk dan bijvoorbeeld aan het wegwerken van losse snoeren.

Kies voor een riant dressoir

Een riant dressoir is niet alleen een stijlvolle toevoeging aan een interieur, het biedt ook veel opbergruimte. Je wilt al je spullen zoals fotoalbums, boeken en servies fijn kunnen opbergen. Daarbij biedt een dressoir 200cm voldoende ruimte voor fotolijstjes en de knutsels van de (klein)kinderen. Het is wel belangrijk om rekening te houden met de hoogte van het dressoir en de afstand tot je andere meubels. Het is fijn om voldoende ruimte rondom het dressoir vrij te houden, zodat er veilig gelopen en bewogen kan worden.

Kies voor zwarte houten jaloezieën

Houten jaloezieën zwart zijn niet alleen een trendy keuze, ze bieden ook veel voordelen. Zo zijn ze gemakkelijk te bedienen en bieden ze veel privacy en bescherming tegen zonlicht. Je kunt ze precies zo stellen als nodig is. Kies voor extra brede zwarte houten jaloezieën voor een extra stoer effect! Deze jaloezieën zijn makkelijk schoon te maken en hebben een lange levensduur.

Vermijd losse kleedjes

Losse kleedjes kunnen een interieur gezellig en sfeervol maken, maar voor mensen van een bepaalde leeftijd zijn ze niet altijd de beste keuze. Losse kleedjes kunnen namelijk voor struikelgevaar zorgen, zeker als ze niet helemaal plat op de grond liggen of opkrullende randen hebben. Het is daarom beter om te kiezen voor vaste vloerbedekking of tapijt dat goed op de grond ligt. Wil je toch graag een kleedje gebruiken, zorg dan dat het goed vast ligt met antislipmateriaal.

Denk aan veiligheid bij de indeling

Bij het inrichten van een nieuw interieur is het belangrijk om rekening te houden met je veiligheid. Dit betekent onder andere dat er voldoende ruimte moet zijn om veilig te kunnen lopen en bewegen. Zorg er ook voor dat er geen objecten of meubels in de weg staan en dat de indeling logisch en overzichtelijk is. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van meubels tegen de muur in plaats van midden in de kamer.

Kies voor goede verlichting

Goede verlichting is essentieel voor een veilig interieur. Zorg voor voldoende licht bij de ingang, in de gang en op andere plekken waar veel bewogen wordt. Kies daarnaast voor heldere en niet-verblindende lampen die goed verspreid zijn over de kamer. Ook is het handig om te kiezen voor verlichting met een dimmer, zodat de verlichting aangepast kan worden aan de activiteit of stemming. Vergeet je ook niet om een lamp (op sensor) bij de buitendeur te hangen?

Zorg voor comfortabele zitmeubels

Een nieuw interieur moet niet alleen veilig zijn, maar ook comfortabel. Kies daarom voor zitmeubels die voldoende ondersteuning bieden aan rug en nek. Ook is het handig om te kiezen voor zitmeubels met armleuningen en een goede hoogte, zodat je snel en gemakkelijk kunt opstaan en gaan zitten. Je hoeft niet direct voor een sta-op-stoel te kiezen, maar het kán een fijne optie zijn.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen