Dark Mode On / Off

Het belang van goede mondverzorging

Het belang van goede mondverzorging

Een gezonde mond is op elke leeftijd belangrijk, maar zeker op latere leeftijd. Het behoud van je eigen tanden is immers van groot belang en ook als je een kunstgebit hebt, is het belangrijk om goed voor je mond te zorgen. Maar dan sta je bij de drogist of in de supermarkt en dan is de keuze eigenlijk te groot. Welk merk moet je nu kiezen?

Het belang van goede mondverzorging

Op latere leeftijd neemt de kans op tandvleesproblemen en tandbederf toe. Dit kan leiden tot pijnlijke klachten en zelfs het verlies van tanden en kiezen. Daarom is het belangrijk om goed voor je mond te zorgen. Goede mondverzorging bestaat uit regelmatig tanden poetsen, flossen en het gebruik van mondwater. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig naar de tandarts en mondhygiënist te gaan voor controle en behandeling.

Het belang van een gezond gebit

Een gezond gebit is niet alleen belangrijk voor je mondgezondheid, maar ook voor je algehele gezondheid. Een slechte mondgezondheid kan namelijk leiden tot andere gezondheidsproblemen, zoals hart- en vaatziekten, diabetes en longontsteking. Ook kan een slecht gebit het spreken, kauwen en eten bemoeilijken, wat de kwaliteit van leven kan verminderen.

Het belang van goede mondverzorging bij een kunstgebit

Als je een kunstgebit hebt, is het belangrijk om ook daar goed voor te zorgen. Een slechte mondhygiëne kan namelijk leiden tot irritaties en ontstekingen van het tandvlees en slijmvlies. Bovendien kan een slecht onderhouden kunstgebit onaangename geuren en smaken veroorzaken. Goede mondverzorging bij een kunstgebit bestaat uit het goed schoonmaken van het gebit en de mondholte, het regelmatig vervangen van het kunstgebit en het gebruik van speciale reinigingsproducten, kies voor de producten van GUM, deze zijn speciaal ontwikkeld voor de verzorging van een compleet kunstgebit of een “brug”. Zo is er bijvoorbeeld een speciale protheseborstel. Je weet dan zeker dat je kunstgebit fris en fruitig blijft!

Welke producten zijn er voor goede mondverzorging?

Tandenborstels

Een goede tandenborstel is essentieel voor een goede mondverzorging. GUM mondverzorging heeft verschillende tandenborstels in het assortiment, waaronder tandenborstels voor gevoelig tandvlees en tandenborstels met zachte borstelharen voor een milde reiniging.

Tandpasta

Tandpasta helpt bij het verwijderen van tandplak en het versterken van het tandglazuur. SunstarGUM heeft verschillende soorten tandpasta, zoals tandpasta voor gevoelige tanden en tandpasta met fluoride voor extra bescherming tegen tandbederf. Heb je een kunstgebit of een gedeeltelijke prothese? Poets deze dan vooral niet met tandpasta. Voor je tandvlees, je tong en eventueel nog eigen tanden gebruik je dat natuurlijk wel!

Floss en tandenstokers

Flossen en tandenstokers zijn belangrijke hulpmiddelen bij het reinigen van de ruimtes tussen de tanden en kiezen. GUM heeft verschillende soorten floss en tandenstokers in het assortiment, waaronder zachte floss voor gevoelige tanden en tandenstokers met rubberen tips voor extra reiniging van het tandvlees.

Mondwater

Mondwater kan helpen bij het verminderen van tandplak en het verfrissen van de mond. GUM heeft verschillende soorten mondwater, waaronder mondwater voor gevoelig tandvlees en mondwater met fluoride voor extra bescherming tegen tandbederf. Ook heeft het merk mondwater speciaal ontwikkeld voor mensen met een kunstgebit, dat het gebit en het tandvlees goed reinigt en verzorgt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen