Dark Mode On / Off

Eenvoudig je elektrische fiets meenemen met de fietsendrager

Heerlijk op vakantie er op uit met de elektrische fiets. Dé ideale manier om een nieuwe omgeving te ontdekken. Wie met de auto op vakantie gaat en in het bezit is van een elektrische fiets, neemt ‘m toch gewoon mee? Is de vakantiebestemming ergens in Nederland? Dan is het in dat geval natuurlijk ontzettend jammer om de elektrische fiets thuis te laten. Ons vlakke landschap leent zich immers zeer goed voor prachtige fietstochten en op de elektrische fiets ontdek je net even iets meer dan op een gewone fiets, gezien de snelheid en het gemak.

Wat houdt je dus eigenlijk tegen om niet gewoon de elektrische fiets mee te nemen op vakantie? Misschien zie je op tegen het gedoe om de e-bike op een fietsendrager te plaatsen achter de auto. Gelukkig is dat nergens voor nodig: een goede fietsendrager is eenvoudig te plaatsen. In dit artikel kijken we naar de fietsendrager voor de elektrische fiets.

Gemakkelijk de e-bike meenemen op vakantie?

De fietsendrager is door iedereen te monteren aan de auto. Bij de verpakking is een duidelijke handleiding te vinden over de montage en daarbij zijn vele fietsendragers zelfs al voorgemonteerd. Is de fietsendrager eenmaal geplaatst, dan kunnen de elektrische fietsen er mee vervoerd worden. Het is aan te raden om een oprijgoot te kopen bij de ‘fietsendrager elektrische fiets‘; deze zorgt ervoor dat je de e-bike gewoon zo omhoog rijdt óp de fietsendrager. Zo hoef je de elektrische fiets er dus niet op te tillen, maar rijd je hem erop: en dát is makkelijk, zeker wanneer je moeite hebt om de fiets van de grond te tillen (elektrische fietsen zijn nu eenmaal behoorlijk zwaar).

Het draagvermogen afstemmen op het gewicht van de fiets

Op het moment dat je besloten hebt het eens uit te proberen om de elektrische fiets mee te nemen op vakantie, kun je online de fietsendrager kopen. Deze zijn speciaal geschikt voor de elektrische fiets, aangezien deze meestal zwaarder is dan een gewone fiets. Het draagvermogen van de fietsendrager moet dus compatibel zijn met het gewicht van je elektrische fiets; dit is een aandachtspunt. Let hierop bij je aankoop.

Handige opvouwbare fietsendragers

De betere fietsendragers zijn opvouwbaar en bieden alle comfort. Zo zijn er exemplaren die niet alleen opvouwbaar zijn, maar ook wieltjes bezitten, waardoor ze over de grond te rollen zijn als ware het een trolly. Dergelijke fietsendragers zijn al reeds voorgemonteerd, waardoor ze alleen nog maar aan de trekhaak bevestigd hoeven te worden. Ook kunnen deze fietsendragers op slot gezet worden en hoef je dus niet bang te zijn voor diefstal. Hij is er zo op en ook zo weer af en goed te verplaatsen.

Tot slot

Fietsendragers voor de elektrische fiets zijn ook geschikt voor gewone fietsen doorgaans. Gezien het gewicht biedt een fietsendrager voor 3 fietsen plaats aan 3 gewone fietsen, of aan 2 elektrische fietsen. Heb je twijfels? Neem dan gewoon even contact op met de online winkel voor vakkundig advies.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.