Dark Mode On / Off

Elektrische fietsen vergelijken voor aanschaf

Fiets en e-bike van het jaar 2020

Elektrische fietsen vergelijken voor aanschaf | Lees over de voordelen en nadelen van verschillende modellen e-bikes.

Een beetje tegenwind of al fietsend de heuvel op, met een e-bike is het een fantastische belevenis. De elektrische fiets is niet speciaal voor ouderen bedoeld, want ook de jongere generatie heeft inmiddels het gemak van de e-bike ontdekt. Hoewel aan de elektrische fiets nog een stevig prijskaartje hangt is de vraag ernaar bijzonder groot.

Elektrische fietsen vergelijken

Maak eens een proefrit op verschillende e-bikes om ze goed te vergelijken. Op de Gazelle Orange Innergy bijvoorbeeld. Je merkt dan direct hoe stevig deze fiets op de weg ligt en hoe soepel deze fietst. Wil je weinig of juist meer trapondersteuning, dit kun je zelf eenvoudig regelen. Een andere favoriet is de Batavus Padova Easy. De prijs ligt vrijwel gelijk aan de Gazelle en de kwaliteit en het comfort komen ook overeen.

Een voordeel van de Gazelle Orange Innergy is dat deze een dichte kettingkast heeft wat minder onderhoud zal vergen. De accu van de Gazelle is daarentegen “zichtbaar” in de bagagedrager weggewerkt. Deze accu is wel uitneembaar wat het opladen weer gemakkelijker maakt.

Bij de Batavus Padova is de accu niet zichtbaar maar ook niet uitneembaar. Wanneer je deze wilt opladen zal er dus een stopcontact in de buurt moeten zijn. De elektrische fietsen, ofwel e-bikes, bieden veel voordelen en staan garant voor veel fietsplezier ondanks dat alle e-bikes in gewicht zwaarder zijn dan een normale fiets.

Probeer verschillende merken uit voordat je een E-bike aanschaft zodat je ze goed kunt vergelijken en de voordelen en nadelen van elk model op een rij kunt zetten.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen