Dark Mode On / Off

Extra genieten op je oude dag, de minder conventionele investering

Beleggen in Bitcoins

De meeste mensen werken erg hard om een pensioen op te bouwen. Toch zijn de pensioenen soms wat mager voor degene die op zijn oude dag in iets meer luxe wil leven. Als je plotseling zoveel vrije tijd hebt, dan wil je uiteraard ook dingen kunnen ondernemen! Het is dan ook logisch dat veel mensen ervoor kiezen om hun geld te beleggen. Wanneer dat goed uitpakt, dan kun je op je oude dag extra genieten. Wanneer het verkeerd uitpakt, dan heb je je pensioen om op terug te vallen.

De gebruikelijke investeringen

Wanneer je relatief veilig wilt beleggen, kun je ervoor kiezen om je geld te spreiden over verschillende aandelen. Het rendement hierop kan interessant zijn. Als je veel geld te besteden hebt, dan kan ook het investeren in vastgoed een interessante optie zijn. Merendeel van werkend Nederland heeft die laatste optie echter niet. Je moet namelijk over veel geld beschikken om in vastgoed te kunnen investeren.

De minder conventionele investering

Het kan ook interessant zijn om voor een minder conventionele investering te kiezen. Waar moet je dan aan denken? Bitcoin kopen! De Bitcoin prijs is de afgelopen jaren enorm gestegen. Ook grote investeerders zijn steeds meer geld in Bitcoin gaan investeren. Het ziet er dan ook naar uit dat de Bitcoin prijs ook de komende jaren blijft stijgen. Eén ding is zo goed als zeker: als Bitcoin niet compleet crasht, dan zal het over 10 of 20 jaar nog véél meer waard zijn. Dit kan dus een zeer interessante investering zijn voor op de lange termijn. Als je vertrouwen hebt in crypto is het zeker niet onverstandig om erin te investeren. In de tussentijd zal de koers vast en zeker af en toe dalen. Indien je voor op de langere termijn investeert, maakt dit echter niet zoveel uit. Indien de bubbel niet barst, zou je op je oude dag heel veel geld tot je beschikking kunnen hebben.

Niemand weet natuurlijk helemaal zeker wat Bitcoin in de toekomst zal doen. Beleggen komt altijd met een risico. Kijken we echter naar het rendement dat investeerders de afgelopen jaren op Bitcoin hebben behaald, dan kan ook de toekomst veel goeds beloven. Omdat beleggen altijd een risico is, moet je echt nooit meer investeren dan je kunt missen. Investeer je wat je kunt missen, dan verlies je dit geld in het ergste geval. In het beste geval houd je er nog veel meer geld aan over.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen