Dark Mode On / Off

Gezichtsverzorging: je bepaalt zelf hoeveel je eraan uitgeeft

Gezichtsverzorging

Gezichtsverzorging. We hebben het hard nodig, om te zorgen dat we zo goed mogelijk voor de dag komen. Om er zeker van te zijn dat onze huid zo hard straalt als maar mogelijk is, en niet eerder veroudert dan noodzakelijk is. Maar wat moeten we daarvoor nu precies allemaal doen? Is gewoon een beetje smeren voldoende, of is dat voor amateurs? Heb je al die dure producten in de winkels echt nodig, of kan het ook goedkoper?

Schoonmaken en smeren: daar draait het om

Zelfs als je maar weinig tijd en geld vrij wilt maken voor de verzorging van je gezicht, zijn er twee dingen die je eigenlijk niet over mag slaan: schoonmaken en smeren.

Je gezicht minimaal één keer per dag goed schoonmaken, het liefst voor je naar bed gaat, is een stuk belangrijker dan de meeste mensen weten. Je zorgt er op deze manier namelijk voor dat je huid ’s nachts kan herstellen van alle beproevingen waar hij overdag mee te maken heeft gehad. Weer en wind, vervuiling, make-up, zweet: allemaal factoren die je graag teniet wilt doen voor je je bedje in stapt.

Goed schoonmaken doe je met een geschikt product. Zeep is dat niet, veel te agressief, en ook je douchegel kun je beter laten staan. Kies voor een gezichtsreiniger, schuimend of als milk of olie, en je reinigt je gezicht grondig en veilig. Smeer je huid hierna goed in, zodat de crème zijn werk kan doen op een schone huid.

Welk merk kies je?

Alhoewel schoonmaken en smeren met een verzorgende crème essentieel zijn, zijn er nog meer stappen die je kunt zetten in je dagelijkse routine. Serums, scrubs, maskers… Allemaal prima keuzes als je graag wat extra wilt doen, en zeker bij specifieke huidproblemen zeker aan te raden.

Wil je een flink aantal producten inslaan, dan merk je al snel dat de kosten aardig op kunnen lopen. Gelukkig zijn er tegenwoordig heel veel merken om uit te kiezen, en kan ook een goedkoop merk als The Ordinary je alles bieden dat je huid nodig heeft. Krachtige ingrediënten, goed getest en prima werkzaam: en dat allemaal tegen prijzen waar je de producten niet voor hoeft te laten staan. Duurdere merken zoals La Mer bevinden zich helemaal aan het andere eind van het spectrum. Deze producten hebben een luxeren uitstraling en vaak meer kostbare ingrediënten. Geniet ervan, als je hier de voorkeur aan geeft, want veel dure merken zijn heerlijk in gebruik. Weet echter ook dat je altijd de keuze hebt, en dat goede gezichtsverzorging voor ieder budget beschikbaar is.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.