Dark Mode On / Off

Fiets mee in de bus | Stap in voor een uitstapje

Fiets gratis mee in streekvervoer

In het noorden van de provincie Zuid-Holland kunnen busreizigers vanaf december 2012 gratis hun fiets meenemen. De nieuwe exploitant in het streekvervoer Arriva heeft hierover een akkoord bereikt met de provincie. Het gratis meenemen van een fiets kan tijdens de daluren en in de schoolvakanties. In de bus is plaats voor maximaal 4 fietsen. Het streekvervoer van Arriva doet onder meer de plaatsen Noordwijk, Katwijk en Gouda aan.

Arriva begint binnenkort met een campagne waarin reizigers attent worden gemaakt op de nieuwe service. Het motto luidt: ‘Stap in voor een Uitstapje’.

Op meerdere plekken in ons land kan de fiets al worden meegenomen. Buspassagiers die onder de Westerscheldetunnel doorgaan kunnen ook hun fiets meenemen. Ook in Amsterdam is het meenemen van de fiets op een enkele tramlijm mogelijk en in Rotterdam zelfs, buiten de spits, in de metro.

De provincie Gelderland overweegt om bussen uit te rusten met speciale fietsrekken.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen