Dark Mode On / Off

Fietsen met de (klein) kinderen

Fiets van het Jaar 2015

Tips over alles wat er bij komt kijken wanneer je met (klein) kinderen een fietstocht gaat maken

Veel ouders en grootouders maken een fietstocht- of fietsvakantie met de (klein) kinderen. De website www.fietsenmetkinderen.info is voor en door ouders samengesteld en biedt veel tips over alles wat bij komt kijken wanneer je met kinderen op stap gaat. Ouders geven tips en ervaringen en op de site staat allerlei informatie over fietsmateriaal, kamperen en een behoorlijk reisaanbod. Wie dan ook plannen heeft om met de (klein) kinderen te gaan fietsen moet zeker eens een kijkje op de site nemen.

Zorg voor een veilige fiets

Jaarlijks belanden altijd nog ongeveer 4.300 kinderen (tot 13 jaar) op de Spoedeisende Hulp van een ziekenhuis tijdens een fietstochtje. De meeste in de leeftijd van 3 t/m 5 jaar. Veel voorkomend letsel is een voet tussen de fietsspaken. Dit kun je voorkomen door de dealer een spaakafscherming te laten monteren. Dit is met name verstandig wanneer het kind niet meer in een fietszitje kan of wil. Een jasbeschermer biedt niet voldoende veiligheid wanneer een kind zonder fietszitje achterop zit.

Op de website van veiligheid.nl staan nog meer tips voor een veilige fietstocht met (klein) kinderen. Zie Hier

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen