Dark Mode On / Off

Fietsend door Parijs

fietsen door parijs

Parijs biedt 400 km aan fietspaden

In Parijs is het nu ook mogelijk om naast de bestaande fietstaxis zelf een fiets te lenen voor maar enkele euros. De fiets kan afgehaald worden en weer ingeleverd worden bij 750 openluchtstallingen. Momenteel staan er 10.600 fietsen klaar die geleend kunnen worden en voor het eind van dit jaar zal dat aantal verdubbeld zijn. Eveneens is dan het aantal stallingen ook verdubbeld.

Parijs verklaard dat ze inmiddels zon vierhonderd kilometer aan fietspaden heeft hoewel men daarbij wel de brede busbanen heeft meegeteld. Het blijft natuurlijk wel even uitkijken wanneer je met de fiets de Place de la Concorde of de Champs-Elyses oprijdt en fietsen op de Place de lEtoile rond de Arc de Triomphe kun je beter niet proberen.

Parijs denkt dat het experiment grote kans van slagen heeft.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen