Dark Mode On / Off

Fietspad krijgt teveel gebruikers

Een paard op het fietspad

Fietspaden worden tegenwoordig niet meer alleen door fietsers gebruikt.

Nog niet zo heel veel jaren geleden kwam je op het fietspad alleen de ‘gewone’ fietsers tegen. Vandaag de dag wordt het fietspad ook gebruikt door een groeiend aantal elektrische fietsen, snorfietsers, bakfietsen en ligfietsen. De drukte op de fietspaden leidt dan ook steeds vaker tot ongelukken. Bij de aanleg van de fietspaden werd niet voorzien dat deze in toenemende mate, door zo veel verschillende soorten fietsers zou worden gebruikt. De fietspaden zijn hiervoor niet breed genoeg.

Tot deze conclusie komt de Fietsersbond. Ook is de bond van mening dat de staat van onderhoud matig tot slecht is. De Fietsersbond zou graag zien, dat net als in Belgiƫ, groepen van 15 wielrenners en meer, gebruik moeten maken van de rijbaan. Hierdoor wordt het op het fietspad al een stukje veiliger.

Achterstallig onderhoud van de fietspaden leidt vaak tot ongevallen. Het komt regelmatig voor dat fietsers ten val komen door losliggende of uitstekende tegels. De Fietsersbond denkt dat er onvoldoende gecontroleerd wordt naar de staat van onderhoud. Mogelijk spelen ook bezuinigingen op onderhoud hierin een rol.

Bron: De Telegraaf

Aanbevolen artikelen