Dark Mode On / Off

Fietstocht Voorschoten – Scheveningen

Fietstocht door duingebied Meijendel

Fietstocht door duingebied Meijendel

Een prachtige fietstocht maak je vanaf Voorschoten naar Scheveningen. Begin de tocht in Voorschoten met een rondje rondom het recreatiegebied Vlietland. Vanaf daar volg je de knooppuntenroute naar Wassenaar. Vanaf Wassenaar de knooppuntenroute blijven volgen naar Scheveningen. De tocht gaat een flink deel door het prachtige duingebied. Ook wandelaars kunnen hier hun hart ophalen.

De rust die het gebied uitstraalt en de grote variatie aan flora en fauna is overweldigend. Stap eens af en neem plaats op één van de vele bankjes die je tegenkomt. Het duingebied Meijendel is één van de belangrijkste kustgebieden in ons land en komt voor in de top tien van de meest vogelrijke gebieden. Veel dieren hebben hun plek in dit natuurgebied en wanneer je in het begin van de avond door het gebied fietst is de kans groot dat je een aantal reeën op je pad tegenkomt.

Neem bij warm weer iets te drinken mee voor onderweg en ben je éénmaal in Scheveningen aangekomen dan is er ruim keus voor een hapje en drankje op één van de vele terrassen op en aan de boulevard. De route is heen en terug ongeveer 40 kilometer.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.