Dark Mode On / Off

Fietsvakantie | Controleer je reisverzekering

Controleer de reisverzekering of de fiets voldoende is verzekerd.

Fietsvakantie | Controleer goed de reisverzekering of de fiets voldoende is verzekerd.

Fietsvakanties worden steeds populairder. Ieder jaar trekken duizenden mensen er op uit met de fiets. Velen gaan ervan uit dat hun, vaak dure stads- of sportfiets verzekerd is via de reisverzekering. Bij diefstal van de fiets tijdens de vakantie, blijkt dat veel verzekeraars maar een beperkte vergoeding geven in geval van diefstal. De website Geld.nl meldt na een onderzoek bij 34 reisverzekeraars, dat je bij 29 verzekeraars maar een vergoeding kunt verwachten tussen de 250 en 500 euro, meestal per fiets.

Uitgebreide dekking
Enkele verzekeraars w.o. Aegon, Nederlanden van Nu en de HEMA maken geen onderscheid voor fietsen, dus vallen deze onder de dekking van bagage. Bij diefstal wordt tussen de 1.250 en 5.000 euro per polis uitgekeerd.

Goede fietsverzekering belangrijk
Denk je voldoende te hebben aan een reisverzekering tijdens een fietsvakantie, kijk dan de voorwaarden goed na. Bij enkele verzekeraars is ook de mogelijkheid om de reisverzekering uit te breiden met een extra dekking. Op de website van Geld.nl kun je alle reisverzekeringen met elkaar vergelijken. Ben je echter in het bezit van een dure fiets dan is het aan te raden om hier een aparte fietsverzekering voor af te sluiten. De fiets is dan altijd goed verzekerd, zowel in als buiten de vakantie.

Bron: Geld.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen