Dark Mode On / Off

Fietsvakantie Servië

Fietsen door Servië

Een prachtige fietsvakantie kun je maken langs de Donau in Servië. De bewegwijzerde fietsroute is momenteel bijna 600 kilometer lang en inmiddels is het laatste gedeelte rond.

Belgrado van wegwijzers voorzien.

De fietsroutes voldoen geheel aan de normen van de Europese Fietsersfederatie ECF. Voor deze Langeafstand fietsroute zijn prima kaarten te krijgen van Huber. De informatie geeft overnachtingsadressen en tips voor onderweg. Het toerisme in Servië maakt een flinke groei door en daar wordt door de bevolking goed op ingesprongen. Bij veel boeren is het mogelijk te overnachten en ook is en wordt het aantal kampeerplaatsen steeds verder uitgebreid. In geval van fietspech staan ook adressen vermeld van fietsenmakers.

Fietsend door Servië ontdek je pas echt de schoonheid van dit prachtige land. Ontdek ook de tweede stad van Servië, Novi Sad met zijn historische binnenstad. De voornaamste bezienswaardigheid van Novi Sad is het fort Petrovaradin, waar Oostenrijk en Venetië de Turken in 1716 een nederlaag toebrachten. Aan het Vrijheidsplein (Trg slobode) staan het stadhuis, de rooms-Katholieke kathedraal, en aan de westkant enkele prominente gebouwen uit het fin de siècle. Interessant is ook de grote synagoge (1909), die tegenwoordig als concertzaal in gebruik is.

Aan de overzijde van de Donau ligt het heuvelland van de Fruska Gora met zijn talrijke orthodoxe kloosters.

In de steden is het met de fiets natuurlijk altijd even oppassen maar buiten de steden heb je als fietser alle vrijheid. Mede omdat er buiten de steden niet veel verkeer op de weg is.

Bron: TourPRess Holland

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen