Dark Mode On / Off

En de droomreis gaat naar… Australië

droomreis naar australie

Samenwonende stellen zouden liefst een droomreis maken naar Australië. Dat blijkt uit het droomreis en reisverzekering onderzoek van Nationale-Nederlanden. Bijna één op de drie samenwoners wil naar het land ‘down under’. Andere werelddelen die populair zijn, zijn Noord- en Zuid-Amerika. Bijna niemand van de stellen maakt een droomreis het liefst binnen Europa.

Wandelen, fietsen, of toch op safari?

De meeste stellen willen het rustig aan doen op hun droomreis. Bijna de helft van de ondervraagden noemt wandelen als favoriete activiteit.  Fietsen is daarna ook populair. Blijkbaar wil de Nederlander op droomreis graag de dingen ondernemen die hij/zij in ons land ook doet, maar dan in een andere omgeving. Toch kiezen sommige reizigers ook voor meer avontuurlijke activiteiten. Zo gaf 39% aan graag te gaan snorkelen of duiken en 34% noemde een safari als droomactiviteit.

Sparen voor de reis

De respondenten noemden verschillende inkomstenbronnen om de droomreis te bekostigen. Over het algemeen was sparen de belangrijkste bron. Dit kan bijvoorbeeld het vakantiegeld over enkele jaren zijn, maar sommige stellen gaven ook aan te besparen op grote uitgaven om zo op reis te kunnen. Een paar procent van de ondervraagden verwachtte dat zij binnenkort geld van hun ouders zouden krijgen, of geld uit een erfenis. Het is niet bekend wat de gemiddelde droomreis kost.

Of toch die wereldreis? Let op de reisverzekering!

Eén op de 5 ondervraagden zou het liefst een wereldreis maken. Niet verwonderlijk dat een dergelijke reis wel een aantal maanden zal duren.  Althans, uit het onderzoek van Nationale-Nederlanden blijkt dat veel mensen graag een kwartaal op reis gaan. De verzekeringsmaatschappij raadt wel aan goed de doorlopende reisverzekering te bekijken, voordat men van huis gaat. Uit hetzelfde onderzoek bleek namelijk dat veel mensen niet precies weten wat hun reisverzekering wel of niet dekt. Vooral bij een wereldreis is dat van belang, omdat niet altijd alle medische kosten in het buitenland worden vergoed door de zorgverzekering.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.