Dark Mode On / Off

Fleur je terras of balcon op met winterviolen

Winterviolen | In alle kleuren verkrijgbaar.

Waarom het hele najaar en de wintermaanden tegen al die lege bloembakken aankijken? De oplossing is eenvoudig. Het seizoen van de winterviolen is weer aangebroken en deze uiterst gemakkelijke en sterke planten kunnen je balcon en terras goed opfleuren.

De potten die je anders vanwege vorst binnen wilt zetten kun je vullen met bubbeltjesplastic aan de binnenkant. Vrijwel zeker doorstaan ze de vorstperiode zonder dat ze kapot vriezen. Op de bodem doe je enkele scherven en dan kan de aarde erop en de winterviolen erin. Winterviolen zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar maar je kunt ook kiezen voor één of twee tinten. Wanneer de bloemetjes zijn uitgebloeid deze verwijderen en de bloei zal steeds verder toenemen.

Winterviolen doorstaan de winter goed maar zet ze niet vol in de zon. Ook als het vriest en de plant de kopjes laten hangen dan zul je merken dat, zodra de temperatuur weer iets stijgt, de bloei ook weer op gang komt. Zolang het vriest geen water geven maar zodra het weer dooit, indien nodig, voldoende water geven. Met winterviolen wordt je terras weer echt vrolijk!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.